ANDERS BJURO Afp
SLAVLJE NORVEŽANINA

Casper Ruud nadigrao Musettija i izborio završnicu u Bastadu, poznati i finalisti u Gstaadu

Specijalist za igru na zemljanoj podlozi 18. put u karijeri plasirao se u finale nekog ATP turnira
Piše: HINAObjavljeno: 22. srpanj 2023. 16:18

Norvežanin Casper Ruud prvi je finalist ATP turnira tenisača u Bastadu, prvi je nositelj u polufinalu nadigrao Talijana Lorenza Musettija sa 6-3, 7-5.

Za 24-godišnjeg Ruuda, specijalistu za igru na zemljanoj podlozi i finalistu ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg Roland Garrosa, ovo je 18. plasman u finale nekog ATP turnira, a 14. na zemlji. Dosada je osvojio 10 naslova, od toga devet na zemlji.

U finalu će Ruud igrati protiv boljeg iz ogleda Argentinca Francisca Cerundola i Andreja Rubljova. Rus u ovom trenutku vodi 1:0 u setovima.

U finalu zemljanog ATP 250 turnira u švicarskom Gstaadu igrat će španjolski tenisač Albert Ramos Vinolas i Argentinac Pedro Cachin.

Obojica su u svojim polufinalnim susretima svladali srpske tenisače. Iskusni, 35-godišnji Ramos Vinolas pobijedio je jedinog preostalog nositelja na turniru, drugog Miomira Kecmanovića, sa 6-2, 6-3.

Cachin je, pak, bio bolji od 19-godišnjeg kvalifikanta Hamada Međedovića sa 6-3, 6-1. Inače, 28-godišnji Argentinac, koji je 90. na svjetskoj ljestvici, time je po prvi puta u karijeri ušao u finale nekog ATP turnira.

Ramos Vinolas će u nedjelju loviti petu ATP titulu u karijeri. Sve prethodne je osvojio na zemlji. Posljednji put je slavio prošle godine u Cordobi, a već ima jednu titulu u Gstaadu. Najbolji je bio 2019. godine.

Linker
08. svibanj 2024 00:57