Stan Wawrinka

 GORAN SEBELIC Cropix
EMOTIVNO OBRAĆANJE

VIDEO Stan Wawrinka se slomio nakon finala Umaga, suze su same krenule: ‘Znam da je glupo plakati, ali...‘

Švicarskom tenisaču je teško pao poraz od Australca Alexeija Popyrina
Piše: SNObjavljeno: 31. srpanj 2023. 12:15

Stan Wawrinka je u finalu Umaga izgubio od 23-godišnjeg Australca Alexeija Popyrina koji je slavio sa 6:7(5), 6:3, 6:4. Švicarac je tako ostao bez svojeg 17. trofeja koji bi mu bio drugi u Umagu nakon 17 godina. Poraz u finalu nije dobro podnio.

- Teško mi je pao ovaj poraz. Alexei je odigrao odlično finale. Imao sam svojih prilika u trećem setu i morao sam ih i trebao iskoristiti, ali nisam. On je bio agresivniji i zaslužio je pobjedu. Igrao je odlično cijeli tjedan - rekao je Wawrinka nakon meča.

Švicarac je u trećem setu kod 3:2 imao priliku za break kada je Popyrin osjetio bol u desnoj natkoljenici i tražio pomoć fizioterapeuta. Ipak, Wawrinka je promašio bekend i propustio priliku za break.

- Trebao sam osvojiti taj poen, ali u meču od dva sata i 40 minuta ne možete ne pogriješiti. Tako je, kako je. Za mene je ovo još uvijek bio pozitivan tjedan. Alexei je vrlo agresivan, ima snažne udarce i servis koji mi je bilo teško čitati. Kad ovako igra, nezgodan je protivnik. Igrao je dobro cijeli tjedan i zaslužio osvojiti turnir. Odličan je igrač, mlad je i želim mu da se ovako nastavi razvijati - hvalio je Wawrinka suparnika.

Švicarac nije skrivao emocije, a tijekom govora nakon meča su mu čak i krenule suze.

- Ljudi, puno vam hvala. Znam da je glupo plakati, ali toliko volim ovaj sport. Zbog vas je tako poseban. Ovo je nevjerojatan tjedan, nadam se da ću se vratiti u Umag. Hvala na podršci. Mučio sam se zadnje dvije godine s ozljedama, htio sam osvojiti taj naslov nakon toliko godina... - rekao je kroz suze Wawrinka pa dodao:

- Dajem sve od sebe da budem spreman fizički, teniski i mentalno. Kad imate ovakav tjedan, u kojem izgubite neizvjesno finale u kojem ste imali šanse, onda to sve izađe iz vas. Atmosfera je bila sjajna, navijači su bili odlični i to mi puno znači. Bilo je teško suzdržati se, posebno nakon poraza. Bio je ovo poseban tjedan. Osjetio sam ljubav navijača. Zbog toga još uvijek igra, zbog ovakvih trenutaka.

Finale Umaga mu je donijelo 150 bodova čime se vratio među 50 najboljih tenisača na svijetu.

- Drago mi je da se i dalje penjem na renkingu. Cilj mi je i dalje napredovati jer će mi to donijeti pobjede i rezultate kakve želim. Ne znam do koje ću razine stići, ali dok god igram, davat ću sve od sebe. Nadam se povratku u Umag. Prije puno godina sam ovdje osvojio prvi naslov, želim se vratiti i nadam se da će mi raspored turnira to omogućiti - zaključio je Švicarac.

Linker
26. travanj 2024 05:03