NORBERT SCANELLA/PANORAMIC/PROFIMEDIA Norbert Scanella/panoramic/profimedia
NEUGODNA PORUKA

Težak udarac za Umag, prvi nositelj otkazao nastup samo nekoliko dana prije početka turnira

‘Želim ti dodličan turnir i nadam se da se vidimo sljedeće godine‘, poručio je mladi Danac direktoru
Piše: HinaObjavljeno: 21. srpanj 2023. 12:05

Šesti tenisač na pojedinačnoj ATP ljestvici, 20-godišnji Danac Holger Rune, u petak je morao odustati od trećeg uzastopnog nastupa na Plava Laguna Croatia Openu, ali je izrazio nadu da će se u Umag vratiti sljedeće godine.

"Nažalost, neću moći igrati na Croatia Openu ove godine, jer imam problema s donjim dijelom leđa, ozljedom zbog koje nisam mogao igrati na uobičajenoj razini ovog tjedna. Od ponedjeljka ću krenuti s potrebnim tretmanima i nakon toga se odmoriti. Želim ti odličan turnir u Umagu i nadam se da se vidimo sljedeće godine", poručio je Rune direktoru turnira Tomislavu Poljaku, stoji u službenom priopćenju.

Rune je u srijedu i četvrtak odigrao dva pojedinačna meča i dva meča mješovitih parova na Hopman Cupu u Nici, obnovljenom natjecanju mješovitih reprezentacija, i ostao bez osvojenog seta. Uvjerljivi porazi od 160. tenisača svijeta, Švicarca Leandra Riedija (6-4, 6-3) i francuskog veterana Richarda Gasqueta (6-2, 6-3), dali su naslutiti da danski tenisač nije u optimalnom stanju.

Danski dnevnik EkstraBladet objavio je informaciju da je Rune prije nastupa na Hopman Cupu četiri dana proveo bolestan u krevetu, s povišenom temperaturom. U tekstu se navodi da je danski tenisač imao i bolove u gornjem dijelu leđa te zglobu zapešća, zbog čega mu je njegova majka Aneke savjetovala da otkaže nastupe na Hopman Cupu i u Umagu.

Na kraju je Danac ipak nastupio na ekshibiciji u Nici, a potom odlučio preskočiti ovogodišnje izdanje umaškog ATP turnira, na kojem će prvi mečevi glavnog turnira biti odigrani u ponedjeljak, 24. srpnja.

U petak su organizatori najdugovječnijeg hrvatskog ATP turnira potvrdili preostalu dvojicu dobitnika pozivnica za glavni turnir, a to su Splićanin Duje Ajduković i Španjolac Martin Landaluce. Prvu pozivnicu je dobio ovogodišnji pobjednik juniorskog Roland Garrosa Splićanin Dino Prižmić pa će tako hrvatski tenis u glavnom turniru imati najmanje trojicu predstavnika, jer se nakon devet godina izbivanja u Stella Maris vraća i nekadašnji pobjednik US Opena (2014.) i osvajač umaškog trofeja (2012.) Marin Čilić koji će i sam sudjelovati u subotnjem ždrijebu.

"Duje Ajduković je logičan izbor, jer u posljednje vrijeme igra izvrsno. Nedavno je igrao u polufinalu ATP Challengera u francuskom Troyesu, a danas ga čeka četvrtfinalni meč na turniru istog ranga u finskom Tampereu. U Umagu je prije dvije godine ostvario svoju prvu pobjedu na ATP turnirima, a ovo će mu biti treći nastup na našem turniru s pozivnicom", rekao je direktor turnira Tomislav Poljak te pojasnio odluku o dodjeljivanju posljednje pozivnice 17-godišnjem Španjolcu Martinu Landaluceu:

"Prošle godine je osvojio juniorski US Open, a ove sezone je u veljači je došao do prvog mjesta na juniorskoj rang listi."

Obje pozivnice za kvalifikacije dobit će hrvatski tenisači. Jedna je dodijeljena Nini Serdarušiću, a drugu će osvojiti pobjednik finalnog dvoboja Mastersa serije turnira "Road To Umag". u kojem će se u petak (17 sati) u Stella Marisu boriti 19-godišnji Luka Mikrut i 24-godišnji Jerko Brkić.

Linker
29. travanj 2024 00:21