GORAN SEBELIC Cropix
PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN

Talijan u Umagu zaustavio hrvatsku senzaciju, pa prekinuo niz sunarodnjaka, poraz Serdarušića i Poljička

U četvrtfinalu će Cecchinato igrati protiv pobjednika susreta Baeza i Agamenonea.
Piše: HinaObjavljeno: 28. srpanj 2022. 18:21

U talijanskom dvoboju drugog kola na ATP turniru Plava Laguna Croatia Open u Umagu Marco Cecchinato je sa 6-4, 6-3 bio bolji od svog sunarodnjaka Lorenza Musettija.

Time je 29-godišnji Cecchinato, inače 151. tenisač na svijetu, zaustavio pobjednički niz 20-godišnjeg Musettija budući da je 31. igrač na svijetu prošlog tjedna osvojio turnir u Hamburgu, svoj premijerni u karijeri.

Musetti je u prvom setu vodio 3-2 s breakom, ali je potom Cecchinato dobio sedam od idućih osam gemova. Poveo je 6-3, 3-0 i povratka za Musettija više nije bilo. U četvrtfinalu će Cecchinato, koji je 2018. godine osvojio turnir u Umagu, igrati protiv pobjednika susreta Argentinca Baeza i još jednog Talijana Agamenonea.

Podsjetimo kako je Cecchinato na startu turnira, nakon velike borbe, bio bolji od mladog hrvatskog tenisača Milija Poljička.

ATP Umag: Poraz Serdarušića i Poljička na turniru parova

Hrvatski tenisači Nino Serdarušić i Mili Poljičak nisu uspjeli izboriti prolaz u polufinale turnira parova na Plava Laguna Croatia Open nakon što su u dva seta bolji od njih bili Britanac Llyod Glasspool i Finac Harri Heliovaara.

Pobjednici prošlotjednog zemljanog turnira u Hamburgu slavili su sa 6-3, 6-3 protiv hrvatske kombinacije. Serdarušić i Poljičak su se dobro držali do 3-3 u prvom setu, ali su potom uslijedila tri gema u nizu, od toga dva breaka, za britansko-finsku kombinaciju.

U drugom setu su Britanac i Finac poveli 4-1, ali su Hrvati vratili break minusa te smanjili na 3-4. Bilo je to sve od Serdarušića i Poljička jer su suparnici opet nanizali dva gema i otišli prema polufinalu.

U nastavku dana u Umagu će na teren izaći još jedna hrvatska kombinacija. Antonio Šančić i Franko Škugor će igrati protiv prvih nositelja, Talijana Bolellija i Fogninija.

ATP Umag, četvrtfinale parova:

Lloyd Glasspool/Harri Heliovaara (VB, Fin/3) - Nino Serdarušić/Mili Poljičak (Hrv) 6-3, 6-3

Linker
28. travanj 2024 20:43