GLYN KIRK Afp
LUDO HRABRA PROGNOZA

Stiže igrač koji će srušiti i Đokovića i Federera i Nadala? ‘Postat će najuspješniji tenisač u povijesti!‘

‘Od ranih dana vidio sam vrline Samprasa, Federera i Nadala, ali on za svoje godine ima najkompletniju igru‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 20. srpanj 2022. 16:23

Rick Macci, poznati trener iz ranih dana Venus i Serene Williams iznosi hrabru prognozu

Carlos Alcaraz bit će najuspješniji tenisač ikada

Španjolac Carlos Alcaraz Garfia nova je zvijezda svjetskog tenisa, po mnogima jedini legitimni nasljednik moćnog trojca Federer - Đoković - Nadal, a poznati američki trener Rick Macci, koji je stvarao dinastiju sestara Williams, Venus i Serene, ide i korak dalje.

image

Carlos Alcaraz

CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp

Macci je uvjeren da će 19-godišnjak iz Murcije, trenutačno šesti tenisač svijeta, jednog dana biti - najveći ikada.

- Alcaraz je igrač generacije i svi će to ubrzo shvatiti. Po mom mišljenju, on je Agassi, Đoković, Federer i Nadal, sve u jednom. Znam da ovo zvuči možda i blesavo, ali izbjegne li teže ozljede, Alcaraz će postati najuspješniji igrač svih vremena - smatra Rick Macci, a američki stručnjak svoju prognozu temelji na tome da je od najranijih dana pratio karijere mnogih velikih Grand Slam pobjednika, a uz njihovog oca Richarda bio je ključan u teniskom odgoju legendarnih sestara Williams.

- Od ranih dana vidio sam vrline Samprasa, Federera i Nadala, ali Alcaraz za svoje godine ima najkompletniju igru od svih njih. Jednostavno je rođen da ostvari najveće stvari u tenisu - uvjeren je Rick Macci.

Alcaraz je ATP profesionalac od veljače 2020. godine, ima pet osvojenih turnira, a ove godine pobjednik je Miamija i Madrida, turnira iz serije Masters 1000.

Linker
29. travanj 2024 21:17