Dino Prižmić

 JOSIP BANDIC Cropix
ZAGREB OPEN

Prižmić za SN: ‘Vjerujem da ću igrati s najboljima. Đokovićeve riječi? Rekao mi je da ne govorim javno...‘

‘Nismo puno pričali o igri, ali ako Gorana nešto pitam, on će mi uvijek dati savjet‘, kaže Dino
Piše: Andro PolićObjavljeno: 05. lipanj 2024. 20:21

Od premijerne pobjede na ATP sceni, preko debija za Davis Cup reprezentaciju, do epskog meča s Novakom Đokovićem na najvećoj pozornici. U lipnju prošle godine, na pariškoj zemlji, započeo je uspon Dine Prižmića prema najvišim stanicama. Dok se tada okitio naslovom na juniorskom Roland Garrosu, a zatim u idućim mjesecima pobjeđivao u Umagu, nosio nacionalne boje i pružao dostojan otpor prvom igraču svijeta na Australian Openu, 18-godišnji Splićanin ovih dana na Šalati ispaljuje "bombe" na ATP Challengeru Zagreb Open. Preskočivši prvu prepreku, hrvatski tenisač osigurao je osminu finala turnira, u kojoj će se u četvrtak susresti s Kazahstancem Dmitrijem Popkom.

- Odlučili smo da mi ovo bude prvi ozbiljniji turnir nakon Roland Garrosa, da vidim u kakvoj sam formi i da znamo planirati za daljnje turnire. Dobio sam prvi meč, dobro se osjećam i ne želim si postavljati nikakve ciljeve, nego samo želim igrati najbolje što mogu - kaže nam Dino, koji je prije zagrebačkog turnira poražen u kvalifikacijama za pariški Grand Slam.

image
JOSIP BANDIC Cropix

Iako je u proteklih godinu dana, kako nam kaže, ostvario i više toga negoli je očekivao, ozljede su usporile njegov uspon, ali sada ponovno hvata kontinuitet.

- Nakon osvajanja juniorskog Roland Garrosa igrao sam jako dobro, osvojio sam Challenger u Banja Luci, igrao četvrtfinale Umaga... Međutim, ozljede su me distancirale od tenisa, ali sada se vraćam, počeo sam trenirati. Mučila me ozljeda desnog ručnog zgloba, imao sam problem s tim, a počelo me jako boljeti nakon Challengera u Zadru (u ožujku ove godine nap.a.), zato smo odlučili smo stati i to sanirati, to je bilo jedino logično, sada je sve dobro.

Naravno, nezaobilazna tema u našem razgovoru bio je i sudar u Melbourneu, kada je mlada hrvatska senzacija četiri sata "na iglama" držala Đokovića, čak mu i oduzela jedan set.

- Što mi prvo pada na pamet? Uf, ha, ha... Jako sam zadovoljan kako sam igrao taj meč, pokazao sam da mogu igrati s jako dobrim igračima, nadam se da će biti zdravlja i mislim da ću u budućnosti igrati još mečeva s najboljima.

Pozivnica za Umag

Sjajan debitantski nastup na Grand Slam turniru naišao je na širok odjek u teniskoj javnosti, a na riječima nije štedio niti Nick Kyrgios, koji je bio stručni komentator u prijenosu tog meča. Na naše pitanje o razgovoru sa srpskim tenisačem nakon meča, Dino je ostao misteriozan, uz smiješak...

- Ha, ha, rekao mi je da javno ništa ne govorim, pa ću to ostaviti za sebe.

image

Novak Đoković i Dino Prižmić

WILLIAM WEST/AFP/PROFIMEDIA

Dok je trenutačno 204. na ATP ljestvici, Dino je u listopadu prošle godine ostvario plasman karijere - 155. mjesto - a iako bježi od velikih najava, u više je navrata isticao jedan cilj.

- Ulazak među 100 najboljih igrača. Ako budem igrao, nadam se i vjerujem da to mogu i napraviti. Jako sam zadovoljan s prošlom sezonom, a kada pogledam ozljede i sve što sam prošao, zadovoljan sam s čitavih proteklih godinu dana...

Hrvatske ljubitelje "bijelog sporta" razveselit će informacija da Prižmić s pozivnicom ponovno računa zaigrati u Umagu, gdje je prošle godine dogurao čak do četvrtfinala, a nakon turnira na Šalati, slijedi mu Challenger u Italiji i borba za Wimbledon. Na turniru u glavnom hrvatskom gradu viđen je i bivši "kralj londonske trave", Goran Ivanišević, koji je u više navrata isticao Prižmićevu blistavu budućnost.

- Vidjeli smo se nakon meča s Novakom u Australiji, rekao mi je par stvari... Sreli smo se i u Zagrebu, pozdravili se i popričali. Nismo puno pričali o igri, o tenisu, ali naravno, ako ga nešto pitam, on će mi uvijek dati savjet - zaključio je Prižmić.

Linker
05. lipanj 2024 20:21