Dino Prižmić

 GORAN SEBELIC Cropix
SERDARUŠIĆ U FINALU PAROVA

Prižmić ostao bez polufinala unatoč sjajnom otporu: ‘Malo sam razočaran, ali sam zadovoljan igrom‘

Mladi hrvatski tenisač unatoč porazu odigrao sjajno u svom prvom četvrtfinalu na ATP razini
Piše: Andro PolićObjavljeno: 28. srpanj 2023. 21:53

Istarska bajka je završila. Nakon što je napravio goleme korake u izgradnji, još uvijek, mlade karijere, upisavši prve trijumfe na ATP sceni, Dino Prižmić oprostio se od Plava Laguna Croatia Opena. Publika je bila snažan vjetar u leđa, orilo se u više navrata “Dino, Dino”, ali Alexei Popyrin osigurao je mjesto među četiri najbolja u Umagu. Australski tenisač, inače 90. igrač svijeta, slavio je sa 7:6 (2), 7:5.

- Malo sam razočaran, ali nisam ljut. Zadovoljan sam igrom, pokazao sam svoj trenutačno najbolji tenis - rekao je Dino nakon meča.

Ipak, 17-godišnji Splićanin pružio je itekako dostojan otpor. I skupio vrlo vrijedno iskustvo. Dok je Popyrin servirao za prvi set, pri vodstvu 5:4, hrvatski tenisač oduzeo mu je servis. U posljednjem poenu snažno je zakucao lopticu, tribine su proključale, a i on sam je burno proslavio poen, tražeći rukama od publike još veći naboj. Ipak, 13. igra pretvorila se u jednosmjernu ulicu u korist Australca.

Hrvat u finalu nakon 2017.

Dok je njegov suparnik vješto koristio servis, Prižmić je u drugom setu dobio “blokadu”, napravivši niz dvostrukih pogrešaka na servisu, a u jednom gemu napravio ih je čak tri. Rezultiralo je to i breakom u korist Popyrina, izgledao je Dino nemoćno u tim trenucima, ali brzo se stabilizirao, ponovno pokazao iznimnu mentalnu snagu i vratio se u igru. No, niije imao snage za potpuni preokret, iako je spasio čak pet meč-lopti.

- Za ovaj turnir trebam još dosta poboljšati neke dijelove moje igre, idući tjedan čekaju me već novi Challengeri, ali želim se vratiti u budućnosti na ovakve turnire. U svakom segmentu igre mogu napredovati, tu bih izdvojio možda nedostatak odlučnosti, moram to popraviti. Što se tiče publike, osjećaj je bio odličan i zahvalan sam svima što su došli - zaključio je Dino.

Popyrin je ovim trijumfom izborio prvi ATP polufinale nakon Singapura 2021., kada je osvojio i svoj prvi ATP naslov. Za finale, snage će odmjeriti protiv Mattea Arnaldija, sedmog nositelja turnira i 76. igrača svijeta.

Dok su se na stadionu Goran Ivanišević izmjenjivali Lehečka i Arnaldi, odnosno Prižmić i Popyrin, u zaleđu centralnog terena, na Grand Standu, podizali su se decibeli u korist udruženih hrvatsko-slovenskih snaga. Nino Serdarušić izborio je finale u konkurenciji parova zajedno sa Slovencem Blažom Rolom, pobjedivši franuski tandem Doumbia-Reboul 7:6(5), 6:4. Serdarušić će tako biti prvi Hrvat u finalu parova nakon 2017., kada su Marin i Tomislav Draganja ostali na korak do trofeja.

Ukupno je osam naših tenisača zaigralo u finalu parova u Umagu. Osim Draganja, bili su tu još i Ivan Ljubičić, Lovro Zovko, Marin Čilić, Franko Škugor, Nikola Mektić i Antonio Šančić. Zanimljivo, iako su hrvatski predstavnici zaigrali u šest različitih finala, broj naslova u korist naših igrača i dalje je na nuli. Kako ukupan omjer ne bi, nakon subotnjeg finala, pokazivao 0-7, Serdarušić i Rola morat će svladati talijansku kombinaciju koju čine Simone Bolleli i Andrea Vavassori, koji su ujedno i prvi nositelji turnira.

Linker
28. travanj 2024 20:40