Donna Vekić

 JULIO CESAR AGUILAR/Afp
‘PETI GRAND SLAM‘

Petra Marčinko u Indian Wellsu namučila 66. igračicu svijeta, Donni Vekić smiješi se poslastica

Osvajačica Monterreyja mogla bi u šesnaestini finala igrati protiv druge tenisačice svijeta
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 07. ožujak 2023. 08:18

Petra Marčinko oprostila se na startu kvalifikacija Indian Wellsa, u koje je ušla s pozivnicom. Od 17-godišnje Zagrepčanke bolja je bila 17. nositeljica, Ruskinja Varvara Gračeva sa 7:6(2), 6:4.

Prošlogodišnja osvajačica juniorskog Australian Opena najviše će žaliti za propuštenom prilikom u prvom setu, u kojem je imala prednost dvostrukog breaka. Vodila je 4:1, nakon toga i 5:3 te imala servis za set, ali Gračeva se uspjela vratiti i glatko dobiti tie-break.

Na početku drugog seta iz zaostatka se vratila Petra, koja je od 0:2 stigla do vodstva 3:2, pa do kraja dvoboja uzela još samo jedan gem. Prve dvije meč-lopte je spasila, a onda ipak morala čestitati 22-godišnjakinji iz Moskve, koja je prošli tjedan igrala finale WTA turnira u Austinu.

Baš kao i Marčinko, na prvoj prepreci zapela je i Ana Konjuh, koju je sa 6:3, 6:2 svladala prva nositeljica kvalifikacija Dalma Gálfi.

Istovremeno, troje hrvatskih predstavnika doznalo je ždrijeb glavnog turnira "petog Grand Slama". Borna Ćorić je kao 18. nositelj u prvom kolu slobodan, a u drugom čeka boljeg iz meča između Molčana i Ramosa-Viñolasa. Slobodne su i Donna Vekić i Petra Martić. Osječanka u drugom kolu ide na Kineskinju Zhu ili na kvalifikanticu, a potencijalna suparnica u šesnaestini finala joj je druga igračica svijeta Arina Sabalenka. Bila bi to repriza četvrtfinala Australian Opena, u kojem je slavila Bjeloruskinja.

Martić će igrati s pobjednicom meča između dvije kvalifikantice, a dalje je ždrijeb vodi prema osmoj nositeljici Kasatkini.

Linker
16. svibanj 2024 18:11