ROBER SOLSONA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
VJETAR U LEĐA

Novi najbolji tenisač svijeta otkrio posebnu osobu zaslužnu za uspjeh: ‘Ona je glavni razlog što sam broj 1‘

Carlos Alcaraz otkrio je osobu koja je odigrala jednu od najvažnijih uloga na njegovom putu do vrha
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 14. rujan 2022. 08:17

Nakon osvajanja US Opena 19-godišnji španjolski tenisač ekspresno je iz New Yorka odletio prema Valenciji kako bi bio na raspolaganju svojoj reprezentaciji tijekom ovotjednih mečeva Davis Cupa, a prije toga je u razgovoru za dnevni list AS govorio o mnogim temama, pa tako i o važnosti sportske psihologije u njegovoj karijeri.

- Da, radim sa sportskom psihologinjom od početka 2020. godine. Prošlo je dosta vremena i Isabel Balaguer, koja je velika profesionalka, puno mi je pomogla. Mislim da je ona jedan od glavnih razloga zašto sam danas prvi igrač svijeta. Puno sam napredovao zahvaljujući njoj - rekao je Alcaraz.

Najmlađi broj 1 u povijesti tenisa dodao je kako je u posljednje dvije godine shvatio koliko je bitno imati takvu osobu u svome timu.

- Super je važno imati psihologa ili mentalnog trenera koji radi s tobom, budući da je tenis iznimno zahtjevan. Iz tjedna u tjedan, cijelu godinu, moraš biti psihički svjež, moraš znati izdržati pritisak, izdržati to da cijeli svijet gleda u tebe. Jako je važno znati kako se nositi s tim. Bez psihologa, bez nekoga tko bi ti pomogao u tom pogledu, rekao bih da je nemoguće ili puno kompliciranije - istaknuo je španjolski tinejdžer.

Linker
26. travanj 2024 10:27