MATTHEW STOCKMAN Afp
Teniski ‘Doktor‘

Neslomljivi Karlović ne odustaje! Prijavio je novi turnir i već ima veliki plan za početak 2022. godine

Na ATP ljestvici uvjerljivo je najstariji igrač, ako ne računamo japanskog poluprofesionalca
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 29. listopad 2021. 23:15

Teniski komentatori i novinari spominju je već mjesecima, ali riječ "mirovina" još ne postoji u rječniku Ive Karlovića (42). Najstariji tenisač na Touru očito namjerava dočekati još jednu sezonu, s obzirom na to da je prijavio ATP Challenger u Champaignu, saveznoj državi Illinois, koji počinje 15. studenoga.

Teško se sjetiti relevantnog razloga za takvu odluku, osim da Karlović pokušava podići renking (trenutačno je 231.) i u posljednji tren uhvatiti kvalifikacije Australian Opena, koji se igra u siječnju. I da se, očito, još nije zasitio nomadskog života profesionalnog tenisača. Ovaj je tjedan trebao igrati u Las Vegasu, gdje ga je ždrijeb spojio s prvim nositeljem Steveom Johnsonom, no nastup mu je u posljednji tren spriječilo istegnuće leđnog mišića.

image
MATTHEW STOCKMAN Afp

Umirovljenje se, podsjetimo, spominjalo još tijekom ljeta, a pogotovo nakon poraza od Rubljova na US Openu, no Karlović je tada izjavio kako još nije donio definitivnu odluku.

- Izgledi za nastavak karijere su 50-50. Moj renking više nije tako visok, pa moram odlučiti želim li igrati Challengere ili ne.

Želja za igranjem ipak je bila jača, a Doktor Ivo je u međuvremenu nastupio samo u Indian Wellsu, gdje je prošao prvo kolo kvalifikacija (Schur) pa u dvoboju za ulazak u glavni turnir izgubio od Emilija Gómeza. Na ATP ljestvici uvjerljivo je najstariji igrač, ako ne računamo japanskog poluprofesionalca Toshihidea Matsuija (43), koji drži 981. mjesto i na ATP razini nije igrao već sedam godina.

Kako sada stvari stoje, u Champaignu bi prvi nositelj trebao biti Amerikanac Tennys Sandgren, a od zvučnijih imena tamo će igrati i Seppi, Altmaier, Sock i Kokkinakis.

Linker
29. travanj 2024 05:03