MATTHEW STOCKMAN Afp
PRIZNANJE LEGENDE

Nakon neugodnog poraza od Hrvata oglasio se veliki Rafael Nadal i naklonio se Borni Ćoriću

Španjolac Rafa Nadal je nakon poraza od Borne Ćorića istaknuo da "nije bio spreman za pobjedu"
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. kolovoz 2022. 09:20

Osim toga, naglasio je da ozljeda trbušnog mišića zadobivena u Wimbledonu i dalje uvjetuje njegovu igru ​​i sprječava ga da se stopostotno natječe.

"Očito je da nisam odigrao svoju najbolju partiju. To je nešto što se može dogoditi, povijesno je ovaj turnir težak za mene. Vraćao sam se nakon teškog razdoblja. Ali ovo je nešto što je lako prihvatiti, nije problem reći da čestitam Borni, jednostavno je bio bolji", rekao je Nadal na konferenciji za novinare.

Nadal je priznao da mu trebaju dodatni dani i treninzi da postupno povrati svoju najbolju formu.

image
MATTHEW STOCKMAN Afp
image
MATTHEW STOCKMAN Afp

"Mnogo puta sam napravio pozitivne stvari vraćajući se nakon ozljeda, ali u ovom slučaju očito je da danas nisam bio spreman za pobjedu", rekao je Španjolac.

Unatoč poteškoćama, Nadal je uspio izjednačiti meč u drugom setu, a imao je i 0-30 s Ćorićem na servisu u trećem setu koji bi mogao promijeniti tijek meča.

"Ako ne znaš iskoristiti te prilike, gubiš. Ali ja znam put, najvažnije je biti zdrav. Dolazim iz ozljede koju je teško sanirati."

Istaknuo je zahvalnost organizaciji turnira i navijačima koji su ga bodrili na središnjem terenu, iako smatra da iz nekog razloga nikad nije imao "najbolje osjećaje" na ovom Mastersu 1000.

image
DYLAN BUELL Afp

"Vjerojatno ću napraviti neke testove kako bih bio siguran da je sve u redu. Ali trenirao sam puno bolje nego što sam igrao danas. Ništa se ne događa."

Inače, Nadal je imao priliku postati prvi reket svijeta da je osvojio turnir, ali tada bi Medvedjev morao ispasti prije četvrtfinala.

Sljedeći Nadalov izazov bit će US Open koji počinje 29. kolovoza. Ćorićev sljedeći suparnik bit će Španjolac Roberto Bautista Agut.

Linker
29. travanj 2024 05:15