Filip Mišolić

 GORAN SEBELIC Cropix
DRUGO KOLO KVALIFIKACIJA

Hrvat s austrijskom putovnicom izborio glavni ždrijeb Umaga, sutkinja naljutila Džumhura

Zanimljivo, Mišolić je oba plasmana na ATP turnir ove godine izborio upravo preko Džumhura
Piše: Andro PolićObjavljeno: 23. srpanj 2023. 20:13

Filip Mišolić i Damir Džumhur prije točno tjedan dana odigrali su raritetan meč u kvalifikacijama u švedskom Bastadu. Nakon prvog poena, Hrvat s austrijskom putovnicom upisao je trijumf zbog predaje, a do druge pobjede nad istim suparnikom stigao je u drugom kolu kvalifikacija za Umag. Mišolić je svladao bosanskohercegovačkog tenisača sa 6:4, 6:3 i osigurao mjesto na umaškom turniru. Zanimljivo, bit će mu ovo tek drugi ulaz u glavni ždrijeb ATP turnira ove godine, a oba je izborio preko - Džumhura. Ostalih sedam pokušaja kvalifikacija tijekom tekuće godine, završilo je neuspjehom.

- U Švedskoj mi je Damir predao zbog ozljede, a danas sam vrlo zadovoljan svojom izvedbom. Lijep je osjećaj ući u glavni turnir, u Bastadu sam stigao do četvrtfinala, nadam se da ću u Umagu ponoviti taj uspjeh ili otići i dalje - rekao nam je pobjednik meča, koji je do Umaga iz Švedske stigao dugačkim putem preko Kopenhagena, Beča i Zagreba.

image

Meč Mišolića i Džumhura

GORAN SEBELIC Cropix

S obzirom na to da je 21-godišnji tenisač jedini finale ATP turnira (Kitzbühel 2022.), ali i još deset finala na nižoj razini, odigrao na zemlji, brzo nam je potvrdio našu pretpostavku kako mu je to i najdraža podloga.

Završetak meča obilježila je i rasprava između sutkinje i Džumhura. Tik pred meč-loptu, Mišolić je poslao loptu u blizini crte, a suparnik je zaustavio igru misleći kako je lopta bila u autu. Označio je trag i otišao se pripremati za idući poen, djelujući potpuno sigurno u svoju procjenu. No, sutkinja se spustila, dobro pogledala situaciju i rekla kako je lopta bila unutra.

image

Damir Džumhur

GORAN SEBELIC Cropix

Džumhur je u nevjerici dočekao njenu odluku i usput ju pozivao da situaciju promotri iz drugih kutova. Međutim, sutkinja je ostala pri odluci, a rođeni Sarajlija Mišoliću je pred meč-loptu poručio: "Dođi vidjeti ovo sad kad završimo". Naravno, između tenisača nije bilo zle krvi, potpuno korektno su se pozdravili, ali Džumhur se i dalje nije mogao pomiriti s odlukom.

Linker
28. travanj 2024 20:44