GORAN SEBELIC Cropix
FANTASTIČNI SPLIĆANIN

Dominantna predstava u Umagu, Prižmić prvi put u četvrtfinalu ATP turnira

Želi li nastaviti bajku u Istri morat će preskočiti prepreku zvanu Alexei Popyrin
Piše: Andro Polić iz UmagaObjavljeno: 26. srpanj 2023. 22:23

U ponedjeljak je upisao prvijenac u rubrici ATP pobjeda, a u srijedu je zakoračio u prvi četvrtfinale na ATP sceni. Aktualni vlasnik juniorskog Roland Garrosa ostaje u Umagu. Dino Prižmić svladao je Zsombora Pirosa 6:2, 6:3 i osigurao mjesto među osam najboljih na Plava Laguna Croatia Openu.

- Ovo je velika stvar za mene, velik meč. Jako sam sretan jer sam igrao vrlo dobro, nastojao sam igrati kratke poene i uspio sam. Dogovorili smo se da probam igrati što ofenzivnije. Zadovoljan sam odrađenim poslom - rekao je Dino nakon meča.

Iako su mađarski navijači na tribinama u više navrata pokušali ohrabriti svog pulena pjesmom podrške ("Let‘s go Zsombi, let‘s go"), 124. igrač svijeta nije uspio pronaći niti kapljicu protuotrova za ugrožavanje Prižmića, koji je od početka do kraja susreta u potpunosti diktirao tempo. Mladi Splićanin, koji će 5. kolovoza proslaviti punoljetnost, u prvom je setu upisao dvostruki break, a u drugom mu je i jedan bio dovoljan za slamanje suparnika, koji je u nekoliko navrata nervozno širio ruke, i sam svjestan kako je Dino jednostavno nadmoćniji. Dominirao je s osnovne crte, a povremeni izlasci na mrežu, praćeni skraćenim loptama, pokazali su se kao dobitna kombinacija za osvajanje poena, ali i pljesak dobro popunjenih tribina na stadionu "Goran Ivanišević".

Iako je Prižmić u tekući tjedan zagazio kao 287. igrač svijeta, sasvim je jasno kako će idućeg ponedjeljka ponovno korigirati kategoriju "plasman karijere" i zasjati na puno višoj poziciji ATP ljestvice. Želi li nastaviti bajku u Istri, jedini preostali hrvatski predstavnik na turniru mora preskočiti Alexeija Popyrina. Australac, inače 90. igrač svijeta, u osmini finala dominantnom predstavom ispratio je Sebastiana Ofnera iz Umaga, trećeg nositelja turnira.

- Odličan igrač, moram odigrati jako dobro da bih imao šanse za pobjedu - komentirao je Prižmić novog suparnika.

Ulaskom u četvrtfinale, Dino je postao prvi Hrvat u toj fazi umaškog turnira od Ivana Dodiga 2017. godine, a tribine su ga nakon meča počastile ovacijama uz glasne povike: "Dino, Dino..."

Linker
28. travanj 2024 08:39