Marin Čilić

 - Afp
KRAJ POBJEDNIČKOG NIZA

Čilić pao u ‘reprizi‘ najvećeg trenutka karijere, spasio meč loptu pa ispao u prvom kolu

Ključni trenutak u trećem setu dogodio se pri rezultatu 2:2
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2024. 14:47

Zaustavljen je pobjednički niz Marina Čilića. Nakon osvajanja turnira u kineskom Hangzhou, hrvatski tenisač je poražen u prvom kolu ATP 500 turnira u Tokiju. Bolji od njega je u "reprizi" finala US Opena iz 2014. bio domaći predstavnik Kei Nishikori. Konačan rezultat bio je 6:4, 3:6, 6:3 u korist Japanca.

U prvom setu su oba tenisača mirno držala servis do rezultata 4:4. Tada je Nishikori odigrao nekoliko sjajnih poena s kojima dolazi do breaka i servisa za set. Tu šansu nije propustio te je poveo 1-0 u setovima.

Čilić je u nastavku digao razinu igre i brzo došao do breaka za 3:1. Ipak, već u idućem gemu gubi svoj servis i Japanac se vratio u set. Pri vodstvu 4:3, Marin radi još jedan break i dolazi do servisa za set. Ovaj put nije propustio priliku i sa 6:3 odvodi meč u odlučujući set.

Ključni trenutak u trećem setu dogodio se pri rezultatu 2:2. Tada Nishikori ubacuje u brzinu više i dolazi do tri uzastopna gema. Japanac je mirno priveo meč kraju i prošao u drugo kolo gdje čeka pobjednika susreta između Caspera Ruuda i Jordana Thompsona.

Linker
26. rujan 2024 14:49