Getty
USUSRET PREMIERSHIPU

Svaki put kad zabije umre netko slavan: Tko će biti nova 'žrtva' Aarona Ramseyja?

"Uvijek sam bio pasioniran zaštitom životinja. Razmišljam često o svim tim bespomoćnim bićima koji se ubijaju zbog razno raznih razloga. Moramo konačno stati na kraj tome i osvrnuti se na svijet koji će, nastavi li ovim tempom, ubrzo imati pitanje - sjećate li se ovih životinja?", komentirao je Aaron Ramsey.
Piše: Ines OraObjavljeno: 28. srpanj 2015. 22:53

Empatično je svoju ljubav prema životinjama rezimirao Aaron Ramsey, a ostaje nada da svijet isto tako neće ubrzo lansirati pitanje: "Sjećate li se Aarona Ramseyja?". Mnogo je razloga zašto to pitanje neće ubrzo biti na repertoaru, a jedan od razloga je i bizarnost koju vežemo za velšanskog veznjaka.

Naime, kada Ramsey zabije pogodak, život izgubi neka slavna osoba. U svibnju 2013. kada je zabio za Manchester, dan poslije ubijen je Osama bin Laden. Tri dana nakon što je zabio u Tottenhamu u Premiershipu, preminuo je Steve Jobs. Nakon gola Marseilleu u Ligi prvaka, preminuo je i Moamer Gadafi. Kada je zabio Sunderlandu, umrla je Whitney Houston. Pogodak Manchesteru “donio je smrt” Robinu Williamsu.

No, ipak, kako je to već rekao Benjamin Disraeli: “Postoje tri vrste laži: laž, besramna laž i statistika”. Tako su i ove bizarne slučajnosti ipak samo slučajnosti, a Ramseyja ćemo pamtiti iz nekog boljeg razloga, manje bizarnog, a to je onaj vezan za njegovu igru.

Njegova reprezentacija, Wales, iznenadila je gotovo cijeli svijet porazivši ove godine na kvalifikacijama za Euro Belgiju. Pogodak Garetha Balea oduzeo je tri boda drugoplasiranoj momčadi svijeta.

"Bila je to jedna od najposebnijih utakmica koju sam ikada igrao", izjavio je Ramsey.

Wales je na dobrom putu da si osigura mjesto na Europskom prvenstvu u Francuskoj, što bi bio prvi veliki turnir za ovu zemlju još nakon Svjetskog prvenstva 1958. godina. Razina presinga je očigledna, kako za momčad, tako i pojedinačno za Ramseyja.

Dvadesetčetverogodišnji veznjak, osim što srce ostavlja na terenu igrajući za Wales, isto to srce ostavlja i za Arsenal. Kada je Cardiff zamijenio Arsenalom, nervozno je ulazio na teren pitajući se misle li njegovi suigrači u glavi “tko je sada ovaj momak?”

Potpuni angažman

"Sve se to brzo odigralo. Imao sam 17 godina kada sam došao u London. Nisam znao što očekivati, i samo sam se prepustio. U međuvremenu sam postao muškarac. Možda malo i prebrzo", izjavio je Aaron.

Nitko se više ne pita tko je taj momak, svima je sada jasno. Milijunski ugovori donijeli su mu doživotnu financijsku sigurnost i mnogo se toga promijenilo u njegovom životu otkada je u Arsenalu. No, mnogo je stvari ostalo i isto. Još uvijek se radi od jednom od najskromnijih “dječaka” iz Caerphillyja koji živi svoj san, motiviran onim što može postići na terenu, a ne brojem znamenki koje se vežu uz njegovo ime.

Prošla godina je za Ramseyja bila dosta teška. Ozljede su ga spriječile u davanju onih 150 posto koje uvijek obećava na terenu. Nije to bila samo jedna ozljeda, a razmaci vraćanja i odlaženja s terena bili su jako kratki. No, čak i u tim teškim razdobljima, Ramsey bi uspijevao upisati asistenciju ili pogodak.

"Ove sezone samo želim biti zdrav i biti u formi, imati potpuni angažman i vratiti se doma - na sredinu terena. Osjećam da tu igram najbolji nogomet. Želim imati slobodu krenuti naprijed, no i jednaku slobodu vraćati se u defenzivu. Želim biti igrač koji može oboje, i naprijed i nazad. Želim posjedovati teren, taknuti tu loptu koja kreće u pogodak i koju moja momčad brani. Smatram da sam izrastao kao igrač. Osjećam da postoji znatna odgovornost koju moram opravdati. Tip sam igrača koji želi u potpunosti biti involviran u sve aspekte igre", opisao je sebe veznjak, s ovakav opis potvrdio je jedan od najcjenjenijih Arsenalovih igrača, Thierry Henry.

Henry je nedavno Ramseyja spominjao kao 24-godišnjaka koji želi “komandirati” terenom i dominirati centrom. Ramsey je, naravno, takvu izjavu odobrio, izjavivši kako je to lijepo čuti od Henryja.

Čech će puno pomoći

Što se tiče Arsenala, veznjak vjeruje da je došlo vrijeme da njegovi suigrači dobiju legitimni i opravdani naslov. I njemu se, kao i mnogima na svijetu, čini kao da je Arsenal samo nestao iz “elitne skupine klubova”. Zbog velikih nedostatak u igri Arsenal je dobrano kažnjen u prošloj sezoni, a Ramsey smatra da će za poboljšane rezultate njegovog kluba u narednoj sezoni biti zaslužno i dovođenje Petra Čecha.

U prošloj sezoni Chelsea je u Premier ligi završio 12 bodova ispred Arsenala.

"Chelsea je bio vrlo konzistentan cijelu sezonu. Mislim da je za nas najvažnije da dobro uđemo u sezonu. Smatram da nam je izuzetno potreban taj čvrst stav i onda otpuštanje kočnica. Radi se o nekoliko utakmica koje Chelsea mora izgubiti. A mi, mi naravno, moramo pobijediti", izjavio je Ramsey samouvjerenog stava oko naredne Premier lige.

Linker
10. svibanj 2024 08:04