Niksa Brzica

 TONČI PLAZIBAT/CROPIX

Veliki problemi za Jug u nastavku sezone, ‘ljevaka‘ ima kao u priči, ali između vratnica morat će mlađi

Da priča o vratarima bude kompletna, Jug Adriatic osiguranje ne može se računati ni na Nikolu Balića
Piše: D. BuconićObjavljeno: 28. veljača 2024. 12:16

Završene su fešte povodom osvojenog svjetskog vaterpolskog zlata. Jugaši su nakon brojnih primanja, nagrada i čestitki ponovo prionuli treninzima. Svi iz Katara su ponovo u Gružu, kako naši (Žuvela, Kržić, Lazić, Burić), tako i jugaši iz drugih reprezentacija (Cabanas - Španjolska, Merčep - Australija i Daube - SAD).

Petorica se igrača Jug Adriatic osiguranja iz Dohe vratilo s kolajnama oko vrata, s četiri zlata i jednom broncom, dok je Cabanas u Zagrebu uzeo europsko zlato, naš spomenuti kvartet plus Popadić srebro. U Gruž se pak nakon šest godina studiranja i igranja u SAD kao reprezentativac Australije, vratio ljevoruki Jakob Merčep s kojim će u momčadi sada biti trojica ljevaka.


Od viška ljevaka glava ne boli, ali boli spoznaja da je Jug u silnom nedostatku vratara. Kapetan momčadi Toni Popadić, hrvatski reprezentativac, zbog manje operacije lakta propustio je Svjetsko prvenstvo, propustit će i prve utakmice nastavka sezone. Trenira za sada u teretani, ali u bazen će tek za dva, tri tjedna.

U petak počinje doigravanje PH

Ni pričuvni vratar Ivan Jurišić ne trenira i on je ozlijeđen. Od vratara tu su 18-godišnji Nikša Brzica, pa još mlađi 16-godišnji Antoan Špilar. Na treninzima je i mladi Fran Čubranić. Ovaj bivši vratar riječkog Primorja EB koji je svoje mjesto na vratima Riječana prepustio mlađem bratu Ivanu Mauru Čubraniću. Kako nije nastupao ove sezone dobit će pravo nastupa za Jug Adriatic osiguranje, ali ne može braniti u utakmicama Eurokupa.

Da priča o vratarima bude kompletna, Jug Adriatic osiguranje ne može se računati ni na Nikolu Balića (17), sina trenera vratara Mare Balića, koji je tri mjeseca također izvan treninga.

U petak pak počinje doigravanje za prvaka. Jugaši u četvrtfinalu igraju protiv KPK. Obje utakmice će se, dogovorom dvaju klubova, odigrati na Korčuli. Druga je u subotu. Sljedeći petak pak Jug AO ima i prvi ispit u 2024. u europskoj konkurenciji, kada Dubrovčani igra prvu utakmicu osmine finala Eurokupa protiv Vasasa u Gružu. I tu će veliki ispit imati mladci na vratima Juga, Nikša Brzica i Antoan Špilar.

Linker
26. travanj 2024 19:21