Loren Fatović

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
NOVI PORAZ

‘Srpski snajper‘ namučio prvaka Hrvatske u Ligi prvaka, sada ih može spasiti samo teorija

Jadran je u 3. kolu četvrfinalne skupine A Lige prvaka i treći put ostao bez boda
Piše: Dean BauerObjavljeno: 02. travanj 2024. 20:51

JADRAN - MARSEILLE 12:14 (3:4, 3:2, 1:3, 5:5)

SPLIT - Plivalište Poljud. Gledatelja 500. Suci: Stavridis (Grčka) i Kun (Mađarska).

JADRAN: Čelar, Radan, Marinić Kragić 3 (2-2), Biljaka 1, Pejković 2, Butić 2, Janković, Harkov 1, Berehulak, Vrlić 1, Fatović 1, Dužević 1, Marcelić (6+1 obrana). TRENER: Jure Marelja.

MARSEILLE: Lazović, Angyal 2, Crousillat 2 (0-1), Spaić, Prlainović 5, T. Vernoux 1, Vanpeperstraete, Marion Vernoux 1, Manhercz 2 (1-1), Bodegas, Velotto 1, Hovhannisyan. TRENER: Miloš Šćepanović.

PETERCI: Jadran 2-2, Marseille 1-2.

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 15, Marseille 17. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Vanpeperstraete (21), Bodegas (27).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 6-13 (46%), Marseille 7-11 (63%).


Nakon tri kola ili točno na polovici nadmetanja u četvrtfinalnoj skupini A Lige prvaka, Jadran jedini nema niti jednog boda, a to znači da su im praktički ostale tek teorijske šanse za osvajanje jedno od prva dva mjesta koja vode na završni turnir ili Final Four. Još sa spoznajom da u predstojeće tri utakmice Splićani moraju u goste prvaku Europe, Pro Reccu, pa konačno i Marseilleu, dok će doma dočekati Novi Beograd... Nekako smo dojma da bi Splićanima bilo mudrije baciti naglasak sada jasno na državno prvenstvo, pa prestiža radi i na regionalnu Premier ligu.

Marseille je pobijedio u kombinaciji nekoliko stavki. Odlična zonska obrana u drugom dijelu, malo ipak bolji igrač više, ali osobito jedan pojedinac. Srpski veteran Andrija Prlainović, "snajper" s vanjske linije, opet izvanserijski (kod njega je to ipak redovno stanje) raspoložen. Pet pogodaka, od toga dva u zadnjoj minuti ili točnije minutu i 15-16 sekundi. Nepogrešivo, jako. Onaj prvi od ta zadnja dva Prlainovićeva gola (za 10:12) možda ide mrvicu na Marcelićevu dušu, u bliži kut vratara, ali drugi ili ukupno peti (za 11:13), to je bio neobranjiv projektil sa srednjeg vanjskog. Da, uz kašnjenje splitskog bloka, ruku na srce.

- Imali smo manjak energije, to je bilo vidljivo, pri kraju utakmice. U zadnjoj četvrtini, a što je posljedica previše utakmica u zadnjih 10 dana - nakon susreta će Jure Marelja, strateg jadranaša.

- To je nešto što smo očekivali, nije nas to iznenadilo baš, ali jasno da ne mogu biti sretan i zadovoljan rezultatom. Mislim da je taj umor ipak presudio.

Jadran je zaigrao u ‘beogradskom sastavu‘. Mislimo pritom na postavu u kojoj su Splićani prošlog tjedna igrali na turniru, prvom od dva, za prvaka Premier lige. Dakle, očekivano bez Bukića i Čaglja, ali i još uvijek bez crnogorskog reprezentativnog ljevaka, Đure Radovića, kao i našeg reprezentativnog vratara Mate Anića. Istina, Jadran je jak na poziciji čuvara mreže jer u tom dijelu imaju dvojicu podjednakih, što je Ivan Marcelić i još jednom demonstrirao u poljudskom bazenu. Između ostalog obranivši peterac Crousillatu. Inače, nije ni francuski prvak bio kompletan jer im je nedostajao naš reprezentativac, Ante Vukičević (trbušna viroza).

Bilo je to u prvom dijelu utakmice koji je bio izjednačen, da bi se gosti počeli odvajati prvi pur pred kraj treće dionice (Prlainović i Crousillat, od 6:6 do 6:8). Početkom zadnje četvrtine je Biljaka poravnao nakon kontre Harkova, ali je potom dva uzastopna gola postigao Mađar Daniel Angyal. Jedan iz pozicijskog napada, drugi s igračem više, na prvoj vratnici za 9:11. Odvajanje Marseillea koje Jadran više nije stizao. Dolazili su Splićani na gol zaostatka, ali ne i više od toga.

Linker
02. travanj 2024 20:52