DAMIR KRAJAC Cropix
PREMIER LIGA

Tijesna, ali slatka pobjeda jugaša: Usred Beograda u napetom dvoboju srušili Crvenu zvezdu

Dubrovačka momčad pobjedom je startala na beogradskom turniru Premier lige za prvaka
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. ožujak 2024. 20:10

JUG ADRIATIC OSIGURANJE - CRVENA ZVEZDA 14:13 (3:4, 4:2, 4:4, 3:3)

BEOGRAD - Suci: Kovacs (Mađarska) i Mišković (Crna Gora).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (6 obrana), Burđelez, Djerkovic 1, Lazić 2, Joković 3 (1-1), Mozara 1, Daube, Cabanas 1, Kržić, Burić 4, Grgurević, Žuvela 2, F. Čubranić (3 obrane), Merčep. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

C. ZVEZDA: Mišović, Bursać, Danković, Marković 1, Subotić 1 (1-1), Vasić 2, Gogov 3, Basara 1, Vukičević 1, Seman 1, Milojević 1, Radović 2, Ivanović, Popović. TRENER: Aleksandar Filipović.

PETERCI: Jug AO 1-1, C. zvezda 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Jug AO 15, C. zvezda 17. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Burđelez (21), Subotić (32), Kržić (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug AO 7-16 (44%), C. zvezda 5-13 (39%).


Minimalno, "gusto", lagano i "iščupano", ali zato tim slađe i tri velika boda vrijedno. Dakako, i apsolutno zasluženo. Tako bi mogli opisati pobjedu vaterpolista Jug Adriatic osiguranja usred Beograda nad Crvenom zvezdom, u prvoj utakmici 1. kola poretka od 1. do 5. mjesta Premier lige. Riječ je o prvom turniru za prvakam ovog natjecanja, budući da nam za dva tjedna slijedi još jedan ovakav, ali tada u Splitu. U konkurenciji su tu još splitski Jadran, zatim imenjak im Herceg Novog, te prvak Srbije, Novi Beograd.

Utakmica Jug Adriatic osiguranja i Crvene zvezde, ujedno i sraz suparnika u četvrtfinalu Eurokupa bio je primarno izjednačem, s doduše duljim razdobljem vodstva jugaša, ali i pun obrata. Tako je bulo od prve minute kada je hrvatski doprvak poveo 2:0, da bi Beograđani uspjeli poravnati (3:3), te na prvi odmor otići, ili nakon prve četvrtine, s pogotkom prednosti (3:4).

U prvom dijelu druge dionice slijedilo je razdoblje vjerojatno i najbolje igre Dubrovčana. Slijedila su četiri uzastopna pogotka. Kanašanin Djerkovic, pa sjajno raspoloćeni u napadu Rino Burić, potom veteran Maro Joković, a onda još i iz kontre Toni Mozara. Paklenih pet i pol minuta jugaša ili jednako toliko minuta "užasa" Beograđana koji se nisu znali obraniti. S mini-serijom 4:0, Gospari su zaostatak od jednog gola razulike (3:4) pretvorili u plus 3 (7:4). U ovom je dijelu igre stvorena i najveća prednost, pokazat će se i zaliha koja je umnogome trasirala put jugašima prema osvajanju tri boda. Nije bila presudna jer su Beograđani uspjeli smanjivati zaostatak, pa onda pred kraj treće četvrtine prvi put izjednačiti (10:10), da bi to ponovili u zadnjoj dionici (12:12). Tada je i trener Kobešćak zamijenio vratara Popadića za Frana Čubranića, a nakon nekih za Popadića malo netipučno primljenih ogodaka. Beogradski sastav se nije tu zaustavio. Štoviše, nakon dugo je vremena suparnik hrvatske momčadi i poveo (12:13) i držao vodstvo do samo dvije i pol minute prije kraja, ali tada Zvezda čini i neke pogreške. Prvo je s igračem više Franko Lazić poravnao (13:13), da bi samo pola minute kasnije iz peterca Maro Joković pogodo za ispostavit će se konačnih 14:13. Imala je doduše Zvezda čak i zadnji napad, samo 3 sekunde prije kraja u kojima su uspjeli zaraditi igrača više i šutirati prema golu, ali rezultat se mijenjao više nije.

Linker
09. travanj 2024 05:55