DEEPBLUEMEDIA
NOVI PORAZ JUGA

Što se događa s Jugom? Izgubili i od Francuza, i to zasluženo! Briljirao HR-igrač u ‘krivim‘ redovima

U svojoj 13. utakmici u 19 dana (!) dubrovački sastav poražen je od Marseillea s 15:13.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. ožujak 2021. 16:51

U 7. kolu A skupine, posljednjem u drugom 'balon-turniru', dubrovački Jug AO je izgubio drugu utakmicu. Bolji od hrvatskog prvaka sada je bio sastav Marseillea (15:13). Momčad koja je slovila za najneugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela natjecanja, sada je neugodno iznenadila hrvatskog prvaka. Očito je da je i umor učinio svoje kada su Gospari u pitanju jer je za momčad trenera Kobešćaka ova utakmica bila već 13. u 19 dana!

Marseille je i više nego zasluženo slavio budući da su vodili cijelim tijekom utakmice odnosno jugaši su samo jednom uspjeli izjednačiti (3:3 pred kraj prve četvrtine, a i to nije dugo trajalo, samo nekoliko sekundi.

Tri minute prije kraja druge četvrtine Marseille je ubilježio najveću prednost od čak pet pogodaka prednosti (9:4). Gospari su uspjeli u trećoj dionici stići na gol zaostatka (9:8, 10:9 i 11:10), ali ne i više od toga. Kada su u zadnjoj četvrtini Dubrovčani ostajali i sa sve manje igrača u rotaciji, tri osobne su prikupili Benić, Kržić i Žuvela, bilo je sve jasnije da će sva tri boda u najveću francusku luku. Posebno nakon što je sredinom zadnje četvrtine Marseille ponovo osjetnije poveo (14:10). Ante Vukičević je u Marseilleu s tri pogotka bio najbolji strijelac francuskog prvaka uz Uga Crousillata i kapetana Igora Kovačevića. Kod poraženih je najviše pogodaka postigao Loren Fatović, također tri.

Linker
25. travanj 2024 14:49