Momčad Pro Recca

 DANILO VIGO/LIVEMEDIA/IPA-AGENCY.NET
STIŽU MOĆNI TALIJANI

Poslastica u Splitu, nepobjedivi velikan na Poljud dolazi nastaviti čudesnu seriju

Hrvatski prvak, splitski Jadran, u Ligi prvaka dočekuje moćni Pro Recco, najbolju momčad Europe
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. ožujak 2024. 12:48

Gušt, povlastica i poslastica. Sve od navedenog priprema se danas navečer na poljudskom plivalištu. Splitski Jadran u 2. kolu četvrtfinalne skupina Lige prvaka ugošćuje najmoćniju momčad na kontinentu, Pro Recco. Ne razmećemo se baš slovima ili epitetima u opisu talijanskog kluba jer činjenica je da “squadra” iz Recca, predgrađa Genove osvajač Lige prvaka u prethodne čak tri sezone.

Ove sezone ciljaju na novi, četvrti uzastopni naslov prvaka Europe, ukupno bi im bio 12. Iako je u sportu znano kako nema momčadi, odnosno kluba, reprezentacije kao ni sportaša koji nisu okusili gorčinu poraza, kod Pro Recca je to doista vraški teško pronaći. Ove sezone recimo nisu izgubili niti jednu utakmicu u Ligi prvaka. U Italiji su već odavno nedodirljivi. U biti, postavlja se pitanje... Kad su zapravo posljednji put izgubili u Europi?

- Istina, malo - prisnažuje Sandro Sukno.

Trening dva dana nakon Dohe

Hrvatski dragulj od igrača, ali na putu je postati i briljant od trenera. Na klupi je Pro Recca od jeseni 2021.

- Prošle sezone od Barcelonete, izgubili smo doma 9:8. To nam je bilo taman nakon finala Talijanskog kupa. Izgubili smo te sezone ranije, u 1. kolu od Olympiacosa u Ateni 9:7.

Dakle, u dvije i pol sezone samo dva poraza. Sukno je pak na klupi Pro Recca dosad osvojio baš sva nadmetanja u kojima je igrao njegov klub. Po dva naslova prvaka Europe i Italije, kao i dva Talijanska kupa, te tri europska Superkupa. Nepobjediv! Jasno da mu je takva najava i uoči dolaska u Split.

image
DANILO VIGO Nurphoto Via Afp

- Mi smo u klubu počeli raditi doslovno dva dana nakon finala SP u Dohi. Finale je bilo u subotu, dečki su u nedjelju putovali doma, već sutradan, u ponedjeljak sam imao prvi trening. Naime, takav mi je plan bio od ranije još, snažni rad do zaključno ove utakmice u Splitu, da bi tek tada dao malo odmora igračima, posebno talijanskim reprezentativcima koji su bili u Dohi “u akciji” do posljednjeg dana i sigurno pod velikim stresom cijelo vrijeme.

Sad, ako je Suknov plan bio “raditi žestoko do Splita i Jadrana, tek onda malo popustiti, dati odmora vodećim igračima”, onda je sasvim jasno što možemo očekivati od Pro Recca sada na Poljudu. Pitanje je čak i suvišno.

- Idemo pobijediti, to je sigurno. Uzeti tri boda. Gledajući malo drugu stranu, sigurno je da će se i Jadran osvajanjem Superkupa još malo zbiti, ujediniti. Znam da imaju problema s ozljedama, sigurno su igrači i istrošeni emocionalno i fizički poslije Svjetskog prvenstva u Dohi, ali znam da im je i motiv igrati protiv Pro Recca. Igraju kod kuće, a svaki poraz doma može biti koban u pogledu šansi za prolazak na Final Four. Sigurno nas čeka motivirana momčad koja ima kvalitetu i ne očekujemo laganu utakmicu, ali opet svjesni smo svoje kvalitete i ukoliko želimo plasman na završni turnir, baš su ova tri boda iz Splita jako bitna.

Jasno, poraz se uvijek može dogoditi i ponekad poraz zna i koristiti, može vas malo “otrijezniti” i ne mora biti posebno opasan u ovom dijelu sezone i u gostima, ali splitska utakmica je nama jako motivirajuća.

Pet vrhunskih

Koga ili čega se ipak pribojava, odnosno cijeni, poštuje kod Jadrana?

- Nema nepoznanica. Tu je centar Vrlić koji je snažan na dva metra, on drži dubinu napada, primorava suparnike da idu u zonu. Na desnoj strani imaju duple ljevake, Harkova i Radovića, lijevo je Marinić Kragić koji je sjajan i snažan pucač i svakako onda igrač koji je kompletan vaterpolist, igrač koji razumije igru, ima i kontranapad i šut, kreator je, to je Loren Fatović. To je pet vrhunskih. Nažalost, fali im Bukić, kao i Čagalj. Opasno je kod njih kada krenu ti glavni igrači, onda povuku i ostale. To je osnovna razlika kod Jadrana od dobrih ili manje dobrih utakmica, ono što napravi, povuče ta njihova glavnina snage. Kad oni “upale motor” onda znaju biti jako, jako opasni. Analizirali smo ih dobro - zaključio je Sandro Sukno koji je u Split došao s najjačom momčadi, bez ikakvih problema, što je onda 13 problema više za Jadran.

Linker
24. travanj 2024 21:24