Jug će put na Final Four tražiti preko Crvene zvezde

 ZVONKO PAVIC Cropix
ŽDRIJEB EUROKUPA

Hrvatski klubovi saznali protivnike za put na Final Four: Jug protiv dobro poznatog suparnika, Riječanima Grci

U četvrtfinalu Eurokupa Jug AO će igrati protiv Crvene zvezde, a Primorje EB protiv Vouliagmenija
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. ožujak 2024. 13:18

Dubrovčani će nastojati preko Crvene zvezde, a primorjaši preko Vouliagmenija doći do završnog turnira vaterpolskog Eurokupa. To je volja ždrijeba četvrtfinala ovog natjecanja, a koji je održan u Barceloni.

Naime, parovi četvrtzavršnice Eurokupa su:

Jug Adriatic osiguranje - Crvena zvezda

Vouliagmeni - Primorje EB

Steaua - Sabadell

Savona - Spandau 04

Prva će se utakmica odigrati kod prvonavedenog kluba, a termini su 6. i 27. travnja 2024. Iznimka je jedino dubrovački ogled Jug Adriatic osiguranja i Crvene zvezde. Utakmica u Gružu će se odigrati 9. travnja, budući da je gruški bazen sljedeći tjedan zauzet poradi velikog međunarodnog turnira Tomo Tournament za mlađe uzraste, a koji počinje sljedećeg ponedjeljka u Dubrovniku.

Jug Adriatic osiguranje je izvukao suparnika s kojim će igrati već u biti za koji sat, odnosno u srijedu, 27. ožujka. Naime, u Beogradu tada starta turnir Premier lige za poredak od 1. do 5. mjesta. Beogradska momčad je svladala u osmini finala mađarski BVSC. U Budimpešti je bilo 13:11, no u Beogradu je u uzvratu Crvena zvezda pobijedila 12:9. Za Crvenu zvezdu igra Slovak, bivši jugaš, Lukas Seman, iskusni Draško Gogov kao i nekoć velika crnogorska nada, Gavril Subotić.

Glede suparnika Riječana, atenski Vouliagmeni gotovo pa je već tradicionalni grčki doprvak. Tradicionalni stoga jer se radi o sastavu koji stalne gleda "u leđa" Olympiacosu, ali je jednako tako neuhvatljiv za ostatak tamošnje lige. Grci su u četvrtfinalu u oba susreta visoko pobijedili Barcelonu; 17:13 i 10:6.

Za Vouliagmeni koje vodi trener Vladimir Vujasinović igraju između inih, američki reprezentativac Dylan Woodhead, pa grčki reprezentativci, vratar Panajotis Tzortzatos, ali i Mario Kapotsis kao i Efstathios Kalegoropoulos, ali srpski reprezentativni centar Nemanja Ubović.

Linker
24. travanj 2024 16:20