WILLIAM WEST Afp
INCIDENT IZ PROŠLOSTI

Tiger Woods optužen za seksualno uznemiravanje: Nudio joj ugovore, a onda izbacio iz stana i uzeo sav novac

Njegova nekadašnja dugogodišnja djevojka već je predala dokumente na sud
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 07. svibanj 2023. 15:00

Jedan od najvećih golfera svih vremena, 15-erostruki prvak Tiger Woods optužen je za seksualno uznemiravanje. Njegova nekadašnja partnerica Erica Herman, kako CNN prenosi, tvrdi da je imala odnos s njim, a zatim ju je prisilio da potpiše ugovor o tajnosti ili bi bila otpuštena s posla u njegovom restoranu ‘‘The Woods Jupiter‘‘ u Južnoj Floridi.

Herman je prošle godine podnijela dvije odvojene tužbe.

U prvoj, podnesenoj u listopadu 2022., navodi se da je zaklada u vlasništvu golfa prekršila Zakon o stanodavcima u Floridi, prekršivši njezin usmeni ugovor o najmu kako bi nastavila živjeti u Woodsovoj kući.

image
ANDREW REDINGTON Getty Images Via Afp

U posljednjoj tužbi, podnesenoj u ožujku, Herman tvrdi da sporazum iz 2017. nije provediv dijelom zbog novog saveznog zakona koji poništava arbitražne klauzule u slučajevima seksualnog napada ili seksualnog uznemiravanja.

- Tiger Woods, međunarodno poznati sportaš i jedna od najmoćnijih figura u globalnom sportu, odlučio je nastaviti seksualni odnos sa svojom zaposlenicom, a zatim ju je – prema njegovim riječima – prisilio da potpiše NDA o tome ili će biti otpuštena s posla - stoji u sudskom dokumentu od petka...

image
ANDREW REDINGTON Getty Images Via Afp

Nakon što je postao nezadovoljan njihovom seksualnom vezom, prevario ju je da napusti svoj dom, zaključao ju je, uzeo joj novac, kućne ljubimce i osobne stvari te ju pokušao natjerati da potpiše drugačiji ugovor - prenosi CNN.

Woods se još nije oglasio o incidentu.

Linker
07. svibanj 2024 00:27