Hana Arapović ima najmanje broncu na Europskom prvenstvu

 MATIJA DJANJEŠIĆ/Cropix
BRAVO, HANA!

Velika nada hrvatskog sporta osigurala medalju na Europskom prvenstvu. U nedjelju se bori za finale

Hanu Arapović je na EP-u u Sarajevu ušla u polufinale, gdje je čeka dvoboj s Njemicom Griesel
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 08. travanj 2023. 22:01

Hrvatska ima medalju na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Sarajevu. Hana Arapović izborila je polufinale Eura, a samim time i osvojila najmanje brončanu medalju.

Hrvatska stolnotenisačica je u subotu u jutarnjim terminima za četvrtfinale s 4:0 (8, 6, 9, 6) pobijedila Portugalku Matos, a potom je u četvrtfinalu nadigrala i braniteljicu naslova, Rumunjku Zahariju s 4:2 (-8, 6, 10, 11, -4, 10).

- Znamo se otkad smo bili djeca. Desetljeće smo igrali na turnirima i svaki put kad smo se sreli bila je žestoka i tijesna borba. Ponekad ona pobijedi, ponekad ja... I onda opet i opet se vrtimo u krug. Znamo se u dušu i jedino je prevagnula trenutna inspiracija i jača glava. I ovaj put je bilo tako. Obje smo napravile toliko varijacija u taktici svaki put kad smo padale - istaknula je Hana Arapović.

Fantastičan uspjeh za Zagrepčanku koja će u kolovozu napuniti 19 godina, ali ne samo zbog toga što je osvojila medalju već zato što je to uradila protiv igračice s kojom nema baš povoljan omjer pobjeda i poraza kroz povijest međusobnih dvoboja. Njih dvije susretale su se veći dio omladinske karijere, u posljednje vrijeme čak i na seniorskim turnirima, i uglavnom je slavila Rumunjka. No, pamti se Hanina lanjska pobjeda i to na europskom Top 10 u Toursu.

Tada su obje imale isti skor, a odlučivao je zadnji međusobni dvoboj. Hana je slavila s 4:1 i osvojila Top 10. I ovog puta su ulozi bili prilično veliki s obzirom na to da polufinale jamči medalju, a Arapović je bilo odlična u pravim trenucima. Kod 1:1 spasila tri vezane set lopte (7:10), u četvrtom setu je spasila dvije set lopte. U šestom setu naša igračica je gubila 7:4, pa 10:9, no ovo je definitivno bio njen dan.

U nedjelju joj slijedi dvoboj s Njemicom Griesel, koja je s 4:3 bila bolja od Rumunjke Mei Rose. Meč polufinala starta u 10.50, a moći će se pratiti na linku https://www.ettu.tv/en-int/playerpage/1590650. Prođe li u finale, čekat će je bolja iz susreta Talijanke Arlije i Njemice Klee.

U subotu je igrao i Ivor Ban, no on je zaustavljen u osmini finala od branitelja naslova, Poljaka Kulczyckija s 1:4 (6, -9, 6, 7, 4).

Linker
24. travanj 2024 23:39