Slavlje igrača i navijača u Gospinom polju

 TONČI VLAŠIĆ/DUBROVAČKI VJESNIK
STOLNI TENIS Triler pripao Hrvatima

Karković: U jednom trenutku sam se osjetio kao Zlatko Dalić, kad je pljeskao navijačima u Dohi nakon uspjeha

Veliko hvala gledateljima koji su nas digli iz mrtvih kada smo gubili 2:0 - rekao je Zoran Primorac
Piše: D. BuconićObjavljeno: 26. siječanj 2023. 12:41

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija uz ne malu pomoć Dubrovčana s tribina sportske dvorane u Gospinom polju napravila je odlučujući korak za nastup na EP u Švedskoj. Austrije je bila dobra, ali naši su u triler meču bili bolji te s 3:2 došli i do druge pobjede u kvalifikacijama. Kako iz skupine, u kojoj je još i Španjolska, dvije prvoplasirane reprezentacije idu na EP, Hrvatska je praktički - sigurna.


- Napravili smo veliki korak prema cilju. Čak i da izgubimo od Austrije i Španjolske u drugom dijelu skupine, treba se dogoditi da Španjolska dobije i Austriju, te da se tako zatvori krug u kojem ćemo svi imati po dvije pobjede i dva poraza. Međutim, s obzirom kako smo i mi, i Austrija bili uvjerljivi protiv Španjolske, trebali bi baš i jedni, i drugi odigrati loše pa da ne izborimo plasman na EP - istaknuo je izbornik Neven Karković.

A nije dobro počelo. Naš najbolji reket Andrej Gaćina (26. na svjetskoj listi) je izgubio prvi susret s 3:0. U prvom setu vodio je 9:7 propustio obje svoje serve i izgubio 13:11. U dva preostala seta (8:11 i 7:11) nije se uspio vratiti protiv Levenka. Tomislav Pucar je odličnom igrom poveo 2:0 u setovima protiv Habesohna i jednostavno nestao u preostala tri. Na leđima Filipa Zeljka je bio ogromni teret, trebao je spašavati susret i – spasio ga je na najbolji mogući način s 3:0 u setovima protiv Serdaroglua. Sada se već lakše disalo i među brojnim uzvanicima, među kojima je bio i dubrovački biskup Roko Glasnović ali i u gledalištu. Na 2:2 izjednačio je Gaćina s 3:0 (6,9,9) protiv Habesohna. Odlučivali su Pucar i Levanko. Gostujući stolnotenisač nije imao ni minimalnu priliku. Pucar je na krilima gledatelja ‘pomeo‘ Levanka za ukupnu pobjedu i veliko slavlje naše reprezentacije.

- Bili smo mjestima gdje je bilo gledatelja, ali nismo nigdje osjetili tu povezanost s njima, kao što je to bio slučaj sad u Dubrovniku. Iskreno, u jednom trenutku sam se osjetio kao Zlatko Dalić, kad je pljeskao navijačima u Dohi nakon uspjeha. Ponavljam, i mi smo sad osjetili tu toplinu, tu brigu domaćina, tu ljubav ljudi s ovog područja, koji su došli podržati nas, da je osjećaj u ova dva dana bio fantastičan - naglasio je Karković na što se nadovezao Zoran Primorac, predsjednik HSTS-a.

- Prvo bi se zahvalio Gradu Dubrovniku na domaćinstvu pa STK Libertas Marinkolor na izvanrednoj organizaciji i na kraju veliko hvala gledateljima koji su nas digli iz mrtvih kada smo gubili 2:0. Čestitam i dečkima kod kojih se vidi umor jer puno putuju, puno igraju. Uz sve to oni nisu ni navikli igrati pred ovakvom domaćom publikom. Kada smo gubili Zeljko je povukao usprkos velikom pritisku. Kada je lagano dobio taj treći meč osjetio sam da se sve okreće na našu stranu. Još jednom, hvala Dubrovniče.

Hrvatska - Austrija 3:2

Gaćina - Levenko 0:3 (11:13, 8:11, 7;11), Pucar - Habesohn 2:3 (11:2, 11:7, 5:11, 8:11, 4:11), Zeljko - Serdaroglu 3:0 (11:8, 11:5, 11:9), Gaćina - Habesohn 3:0 (11:6, 11:9, 11:9), Pucar - Levenko 3:0 (11:6, 11:6, 11:4)


D. Buconić

Linker
10. svibanj 2024 11:36