Kilde je tjednima bio u kolicima

 ALEKSANDER AAMODT KILDE/FACEBOOK
SJAJNE VIJESTI

Jedan od najboljih na svijetu odbacio invalidska kolica i napravio prve korake: ‘On prkosi znanosti!‘

“Dječji koraci... Doslovno”, napisao je Aleksander Aamodt Kilde koji je teško stradao u Wengenu
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 29. veljača 2024. 06:51

Mjesec i pol dana nakon teškog pada i ozljede pri kraju spusta u Wengenu, jedan od najboljih svjetskih skijaša Aleksander Aamodt Kilde (31) objavio je video na kojem se vidi kako radi prve samostalne korake u dugotrajnom procesu rehabilitacije.

Norvežanin je, podsjetimo, stradao na kultnoj, ali i iznimno opasnoj stazi Lauberhorn, zadobivši duboku posjekotinu na desnoj potkoljenici pri čemu su oštećeni živci, te iščašenje ramena. Podvrgnut je dvjema operacijama nakon čega je nekoliko tjedana proveo u invalidskim kolicima, pa i ne čudi da je nedavno izjavio kako nije siguran hoće li se vratiti vrhunskom skijanju.

- Situacija po pitanju moje ozljede je nejasna. Uvjeren sam da ću se oporaviti, pitanje je samo koliko će mi vremena za to biti potrebno - rekao je početkom veljače nekadašnji osvajač Velikog globusa.

Liječnici, srećom, također očekuju da će se Kilde u potpunosti oporaviti, a i on sam je posljednjim uratkom koji je objavio na Instagramu dao naslutiti da se priča ipak kreće u pozitivnom smjeru.

“Dječji koraci... Doslovno”, napisao je Kilde uz video na kojem se vidi kako polako prebacuje težinu s noge na nogu, najprije pridržavajući se za šipku, a potom i samostalno.

Objavu je s četiri “uplakana” emojija komentirala i njegova partnerica, najbolja skijašica svih vremena Mikaela Shiffrin, koja se također trenutno oporavlja od ozljede. Njezina majka Eileen je dodala poruku podrške:

“I dalje prkosi znanosti. Za ovog tipa nema zaustavljanja. Možeš ti to!”

Linker
19. travanj 2024 16:50