Zlatko Saračević i Filip Brkić
 INSTAGRAM/FILIP BRKIĆ
NIJE MOGAO IZDRŽATI

VIDEO: Pogledajte trenutak kad je Filip Brkić zanijemio usred derbija: ‘Čuo sam najgoru moguću vijest...‘

Za odlazak Zlatka Saračevića komentator i njegov suradnik saznao je usred prijenosa na Areni.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2021. 19:56

Koliko je iznenadna smrt velike hrvatske rukometne i općenito sportske ličnosti, Zlatka Saračevića, ostavila traga u hrvatskoj javnosti dovoljno govori ova priča. Filip Brkić, komentator na RTL Televiziji s pokojnim Saračem redovno je izvještavao s velikih rukometnih natjecanja. To se događalo onda kada nije imao trenerski angažman, ali surađivali su blisko...

Brkić je zaposlen i na Arenasport Televiziji na kojoj je česti komentator utakmica francuske nogometne lige. Tako je bilo i u nedjelju navečer, kada je komentirao veliki derbi 26. kola Ligue 1 u kojem je momčad Monaca, našeg trenera Nike Kovača pobijedila moćni PSG (0:2) na Parku prinčeva.

U jednom je trenutku, kad je saznao tragičnu vijest, zakratko nestao iz etera:

- Bio je dogovor da se čujemo poslije te njegove utakmice s Lokomotivom. Na radiju sam doznao da je dobio Lokomotivu, ali nisam ga htio odmah zvati, jer je tek 19 sati. Rekoh sam sebi, ma javit ću mu se u ponoć završi moja utakmica, prijenos koji sam morao odraditi za Arenu. U međuvremenu sam saznao da mu je pozlilo i krenuo slati njegovoj Korneliji poruke da mi samo javi da je OK., a ona me nazvala, nije ok, nema ga više.... - rekao je Brkić u razgovoru za Jutarnji list.

Trenutak u kojem je, za vrijeme prijenosa PSG - Monaco saznao da je Zlatko Saračević otišao, bio je posebno bolan za njega.. Pogledajte taj trenutak:

Snimku omogučio: Arenasport TV Hrvatska

- Oprostite mi, na trenutak sam zastao. Čuo sam najgoru moguću vijest. A to je da. Da je otišao veliki Zlatko Saračević. Oprostite mi što ovog trenutka nisam mislima na Parku Prinčeva", rekao je pa uskoro dodao: "Nažalost, informacija je sada potvrđena. Ovo je trenutak u kojem je hrvatski sport ostao bez jednog nevjerojatnog čovjeka, širokog i dobrog, istinskog sportaša. Da je živ, sada bi gledao ovu utakmicu jer je jako volio francuski nogomet - rekao je Brkić u prijenosu.

Brkiću se baš jučer, rodilo drugo dijete. Sin Franc, je, kako veli, malo požurio:

- Kao da se odlučio stići dok je Sarač još malo tu. Tako sam si protumačio tu užasnu vijest u kaosu emocija koje osjećam. Radili smo zajedno sve do njegovog trenerskog posla u Podravci. Od prvenstva u Kataru 2015. do Njemačke 2018. Znali smo se naravno i prije toga, ali tu smo se baš povezali, naš odnos nadišao je rukomet već tada. A Sarač je bio tako jednostavan čovjek. S njim si samo trebao sjesti na kavu i ono što bi netko držao litanije dva sata i velebne sastanke pune stresa, kod njega je to bila kao pjesma. Sve ozbiljno, a istodobno opušteno. I sve detaljno, sve precizno, sve je znao, sve shvaćao, čitao je igru jer je u međuvremenu postao trener, ma pjesma. Da, bila je pjesma biti uz njega - rekao je Brkić za Jutarnji.

Linker
25. travanj 2024 21:42