SEHA LIGA
ZAVRŠNICA SEHA LIGE

Vardar u Zagreb dolazi s plus 4, Hrvatski prvak Makedoncima poklonio veliku prednost u polufinalu

Zagreb nije igrao napadački kao s kraja prošle sezone, trebat će ‘Lavovima‘ još vremena.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. kolovoz 2021. 22:43

VARDAR – PPD ZAGREB 24:20 (14:12)

SKOPLJE SC Jane Sandanski. Gledatelja 1.800. Suci: Nikolić i Stojković (Srbija)

VARDAR: Ristovski (1+1), Tomovski (5+1); Walczak, Jagurinovski, Stoilov 1, Morales, Georgijevski 3, Karapalevski, Czuwara 1 (1), Gurbindo 2, Toto 2, Gadža 1, Taleski, Dibirov 6 (4), Kuduz 7, Miševski. Trener Veselin Vujović

PPD ZAGREB: Ivić (4), Slavić (2); Šipić 2, Vistorop 1, Ćavar 1, Mandić 1, Klarica 2, Gojun, Srna 1, Musa 1, Matanović, Hrstić, Čupić 8 (6), Obranović 2, Leimeter 1, Grahovac. Trener Ivica Obrvan

SEDMERCI: Vardar 7 (6), PPD Zagreb 8 (6)

ISKLJUČENJA: Vardar 8 minuta (Toto 7, Walczak 37, 52, Kuduz 43), PPD Zagreb 10 minuta (Klarica 23, Srna 26, Mandić 30, Musa 35, Obranović 44)

Vardar s velikih plus 4 dolazi u utorak u Zagreb na uzvrat četvrtfinala SEHA Gazprom lige. Taman toliko koliko je bio odlučniji u prvom dvoboju. Ta odlučnost trebat će Zagrebu u utorak želi li doći u Zadar, jer s izvedbom iz Skoplja neće ići. Poklonili su Vardaru zagrebaši početničkim greškama visoku prednost u samom finišu.

Dovoljno je reći da su Vardar i Zagreb jedina dva kluba koja su od starta SEHA lige prije deset godina stalni sudionici Final foura, a sada su se prvi puta našli u situaciji da se jedna na završnici neće naći. Porazi Vardara u regularnom dijelu sezone, doveli su makedonskog prvaka na Zagreb i to je bio šlager četvrtfinala desete sezone. Novi Vardar protiv novog Zagreba, prva službena utakmica u sezoni za zagrebaše, druga za Vardar nakon što je prvu izgubio u makedonskom Superkupu od Pelistera.

Utakmica nije bila pretjerano brza. Vardar je za prvih 30 minuta složio dvije polukontre, Zagreb nijednu. Vardar je nakon početnih 0:1 Zagreba stalno vodio po jedna do dva razlike, bio u prilici za tri, ali se Zagreb održavao i pred kraj prvog dijela stigao do 11:11. Dosta problema zagrebašima napravio je Ante Kuduz šutevima s vanjske pozicije i taj detalj je bio prevaga, jer Zagreb tako raspoloženog šutera u svom sastavu nije imao. Obranović se u startu nije nametnuo, Hrstiću nije išlo, pa je veliki teret bio na pivotima i Ivanu Čupiću koji je zabijajući penale držao razmak s Vardarom i zvao Mandića u pomoć.

image
SEHA LIGA

Nije bilo onog pravog napadačkog zamaha kao s kraja prošle sezone, kada je lopta išla odlično, a očito je da je za tu vrtu posla Obrvanu ipak trebati malo više vremena, jer puno je novih igrača i to se vidi. Vardarovu razinu u odnosu na Zagreb podigao je tek Kuduz koji je uredno zabijao Gadžine lopte iza prvo Slavića, pa onda i Ivića. Vardar je sa +2 otišao na poluvrijeme, a nije morao. Bio je samo malo koncentriraniji u realizaciji napada. Gadža i Kuduz u kombinaciji s Totom i Stoilovom konkretno rečeno.

Zagreb je podigao agresivnost u nastavku nakon lošeg početka i odlaska Vardara na opasnih +4. Srna je bio nositelj, Vardar je počeo imati problema, no Tomovski je zaustavivši sedmi penal Čupiću i dva zicera Mandiću usporio povratak. No, nije odustao Zagreb, ali je previše griješio i Vardar će na uzvrat u Zagreb doći sa +4.

Uzvrat je u utorak u 20.00 sati u Sutinskim Vrelima.

Linker
19. travanj 2024 08:14