GORAN SEBELIC Cropix
FESTIVAL RUKOMETA

‘Srce‘ je ponovo skuhalo dobro, 24. put! U finalu Kupa Hrvatske Podravka lagano svladala Bjelovar

Podravki je to bilo 28. finale, Bjelovarkama prvo, i time je njihov uspjeh veći od samog nastupa
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. svibanj 2022. 19:02

PODRAVKA VEGETA - BJELOVAR 33:20 (16:11)

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (8+1), Dumanska (10); Zadravec 2, Turk 3, Karlovčan, Milošević 3 (1), Gudelj 4, Milosavljević 1, Megerle 2 (1), Mugoša 4, Franušić 2, Šenvald 6, Stelmakh 3, Barišić 3 (1), Pavković. Trener Goran Mrđen

BJELOVAR: Pokopac (4+1), Turkalj, Sofić (1); Nikšić 2, Jandrašić, I. Pifar 2, Guskić, Oremović, Vojnović, M. Gavrić 2, Čagalj, Gašparović, Vukojević 10 (8), Ivanda 2, N. Pifar, A. Gavrić 2 (2). Trener Dario Obran


SEDMERCI: Podravka Vegeta 4 (3), Bjelovar 13 (10)

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 12 minuta (Milosavljević 4, Šenvald 18, Stelmakh 20, Barišić 40, Franušić 42, Gudelj 45), Bjelovar 8 minuta (I. Pifar 11, 43, Čagalj 30, Oremović 51)

IGRAČICA UTAKMICE: Sara Šenvald

POREČ SD Žatika. Gledatelja: 200. Suci: Jurinović (Zadar) i Mrvica (Biograd)


Podravka je po 24. puta pobjednik Kupa Hrvatske za rukometašice. Naslov je izborila još u petak kada je u odličnoj utakmici svladala Lokomotivu i to je kako sada stvari stoje utješna nagrada za trud koji je Goran Mrđen uložio u resetiranje ekipe.

Do naslova mogu doći u prvenstvu samo ako Lokomotiva kiksa u Dugom Selu ili doma protiv Umaga, a to je ako je po realnosti suditi neće dogoditi.

Podravki je to bio 28. finalni nastup u Kupu, Bjelovarkama prvi i time je njihov uspjeh veći od samog nastupa u završnom susretu. Bjelovar je pružio dobar otpor favoriziranoj Podravki, ali ozbiljnije snage za otpor tu nije bilo.

Bio je to od samog starta znatno sporiji ritam za Podravku nego protiv Lokomotive. U startu tri školski istrčane kontre na tri greške protivnica što je završilo time outom Bjelovara.

Nakon odličnog uvoda Podravka se opustila i Bjelovar je igrom na penal došao jako blizu do -2, makar se činilo da će Podravka već u startu odmaknuti. Lea Vukojević koja je inače efikasna pucala je u prvom dijelu čak devet sedmeraca i ta je brojka pomalo nevjerojatna, pa je Goran Mrđen u očaju s klupe vikao 'dajte to zatvorite više'. Na isteku 16. minute Mihaela Gavrić je postigla prvi od tri gola iz igre Bjelovarki u prvom dijelu susreta. No, idila Bjelovara prekinuta na kraju prvog dijela i Podravka je sa samo malo više koncentracije otišla na pet golova prednosti. I tako mirnije ušla u nastavak susreta.

image

Goran Medjen

GORAN SEBELIC Cropix

Sara Šenvald je prednjačila i obranom i kontrom i s pozicije, a ona i Irina Slava Ukrajini Stelmakh zabile su 7 komada do poluvremena što je bio najveći plus za Podravku u prvih 30 minuta.

Otišla je Podravka za još gola na startu drugog dijela susreta. Bilo je očito da se žele osigurati od bilo kakvih neugodnosti. Bjelovar je nastvaio svojim ritmom, najviše problema s obranom Podravke imala je Ema Guskić prva strijelkinja Podravke, koja nije uspijevala doći do gola. Nakon plus 9 Mrđen je s klupe dizao igračice koje manje igraju kao Zadravec, Milošević, Pavković, Gudelj, pa je ušla Dumanska i zaredala s nekoliko obrana nakon kojih je Podravka došla do +10 u 48. minuti utakmice. Bilo je prostora da u finalu sve dobiju šansu, posljednja je ušla mlada Megerle koja je opalila i penal i upisala se među strijelce. Tu je priči nekako bio kraj.

Pehar je podigla kapetanica Podravke Selena Milošević.

Goran Mrđen trener pobjedničkog sastava na kraju je zaključio:

- Kup je Kup i zato sam tražio oprez, makar realno utakmica u petak je za nas bila finale. Mi smo dobro otvorili, zabili neke lagane golove, oni su nešto izrotirali, pa smo mi malo zaspali i utakmica je ušla u miran tijek u kojem su nam zabili 9 golova iz penala, što se ne smije. Ali dobro smo odreagirali na startu drugog dijela i tu je sve bilo odlučeno, pa smo priliku dali svima i mislim da je to bio pun pogodak na kraju – zaključak je najzaslužnijeg za ovaj uspjeh trenera Podravke Gorana Mrđena.

image

Dario Obran

GORAN SEBELIC Cropix

Nije razočaran bio ni trener Bjelovara Dario Obran, svjestan realnosti.

- Da smo mogli malo bolje, mogli smo, no malo je sve to ostavilo traga na nas, najviše na naše prve dvije šuterice Anu Mariju Gavrić i Emu Guskić. Uz razliku u kvaliteti i profesionalnom pristupu vidjelo se da je Podravka iskusnija i apsolutno zasluženo nosi kup. Mi smo sretni ulaskom u finale.

Linker
17. travanj 2024 09:46