Španjolski vratar Rodrigo Corrales bio je daleko najbolji pojedinac protiv Norveške
 KHALED ELFIQI Afp
DRAMATIČNI OBRAČUNI

Španjolci na krilima nevjerojatnog vratara razbili Norvežane, Francuzi igrali produžetke, debakl Katara

Znaju se sva četiri polufinalista Svjetskog prvenstva. Veliki okršaji na rasporedu su u petak.
Piše: Dražen Pinević, HinaObjavljeno: 27. siječanj 2021. 22:35

U polufinalu SP rukometaša u Egiptu u petak igrat će Danska – Španjolska i Francuska – Švedska. Termini su 17.30 i 20.30. Kada tko, odlučit će televizije.

Danci će braniti naslov svjetskih prvaka. U neviđenoj drami nakon dva produžetka i sedmeraca svladali su domaćina 39:38 (13:16, 28:28, 32:32, 35:35). To je nakon osam puta u nizu prvi put da domaćin neće igrati polufinale. Na penalima Landin je obranio Ali Zeinu petu seriju, Lasse Svan je zabio i to je bilo to.

Mikkel Hansen je jako častio Egipćane, prvo ih je sa tri uzastopne greške vratio u utakmicu u drugom dijelu, potom nije puknuo na gol i omogućio im je produžetak, te je zaključno u prvom produžetku dobio crveni karton, jer je bacio loptu nakon sudačke odluke, a pa je Egipat iz penala došao do drugog produžetka.

Danci bez Hansena u produžetak, Hendawy brani sve, ali Danci imaju penal na isteku susreta na sličan način zarađen kao onaj egipatski i Magnus Landin pogađa (35:35) za sedmerce. Kod Danske Mikkel Hansen 10, Saugstrup i Gidsel po 6, kod Egipćana 10 golova Yahie, 7 Eldere i 6 Ali Zeina.

Danska će u polufinalu igrati protiv Španjolske koja je sa 31-26 nadigrala dvostruke svjetske doprvake Norvežane. Španjolski vratar Rodrigo Corrales je proglašen igračem utakmice za svojih 19 obrana. Alex Dujshebaev je s osam pogodaka bio najefikasniji igrač kod aktualnih europskih prvaka, a šest golova postigao je Ruben Marchan.

Norvežani su bili hendikepirani, jer se u 24. minuti ozlijedio njihov najbolji igrač Sander Sagosen koji je do tada postigao četiri pogotka. Najefikasniji norveški igrač na kraju utakmice bio je Magnus Jondal sa šest golova.

Najuvjerljiviju četvrtfinalnu pobjedu ostvarila je Švedska koja je s 35-23 nadigrala Katar. Lucas Pellas i Valter Chrintz bili su najefikasniji kod Šveđana sa po osam pogodaka svaki. Katarsku reprezentaciju predvodio je Frankis Marzo s pet golova.

Šveđani će se za mjesto u finalu boriti protiv Francuske koja je tek u produžetku uspjela slomiti otpor Mađara i slaviti s 35-32. Nakon 60 minuta rezultat je bio 30-30. Mađari su sjajno otvorili utakmicu i u više navrata imali po šest pogodaka prednosti u prvom poluvremenu, ali Francuzi su uspjeli već do odmora zaostatak svesti na dva gola.

Francuska je u zadnje tri minute osnovnog dijela ušla s tri pogotka prednosti (30-27), ali su Mađari serijom 3-0 izborili produžetak. U dodatnih deset minuta Francuzi su bili bolji i izborili mjesto u polufinalu.

Michel Guigou sa šest pogodaka i Hugo Descat s pet bili su najbolji strijelci kod pobjednika. Kod Mađara je šest pogodaka postigao Bence Banhidi, a po pet Mate Lekai i Bendeguz Boka.

Linker
28. travanj 2024 00:50