BO AMSTRUP Ritzau Scanpix Via Afp
RIJEČ IZBORNIKA

Šoštarić zadovoljan pobjedom, a evo što je rekao o sceni koja je sve zabrinula: ‘Pala je na kuk, ali...‘

Mislim da smo odigrale dobru utakmicu, prva pobjeda puno će nam značiti za dalje - rekla je Turk
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. prosinac 2021. 20:24

Izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić otkrio je kako ozljeda Josipe Mamić na sreću nije bila teže prirode. Izgledalo je jako ružno nakon pada u posljednjoj minuti, ali posljedice nisu ozbiljne.

- S Josipom je sve u redu. Pala je na kuk, osjetila je bol, ali sve će biti u redu – rekao je Šoštarić.

Što se tiče igre, kazao je kako je zadovoljan.

- Trebala nam je ova utakmica u kojoj će se sve igračice razigrati, u kojoj ćemo vratiti to samopouzdanje, igrom u obrani prije svega. Tražili smo izrazito plitku obranu s obzirom na to da Paragvaj nema pucačicu izvana, nego strašno puno igraju na pivota. Igraju duboku obranu, napravili smo im dosta pomutnje utrčavanjem naših krila, stvaranjem viškova. Osim u prvih desetak minuta kad je još uvijek bio prisutan nekakav grč, ovo sve ostalo je bilo jako lijepo i taman ono što nam je trebalo.

Treba li za Japan ipak možda malo ubrzati napad?

- Ja uopće ne bih razmišljao o fazi ubrzanja napada, nego bih definitivno razmišljao da mi protiv Japana moramo odigrati tako da, što najbolje kaže kolega Maraš, treba zabiti gol i onda oni nemaju kontru. Oni su najjači kad idu u kontru i polukontru, kad trče, i tu je njihova jačina. U fazi napada igraju brzo loptom okolo, isto tako nemaju pretjerane vanjske pucačice. Trebamo biti maksimalno pokretljivi i paziti njihove prolaze. Trebat će se jako dobro pripremiti, da vidimo te neke sitne detalje, ali definitivno smo na dobrom putu.

Prvu je postavu držao na terenu i na početku nastavka, tek nakon toga krenule su rotacije.

- Nisam ja morao držati prvu postavu, nego smo htjeli da igraju još pet minuta u nastavku, jedino je Šimara ušla odmah. Kasnije smo dali priliku svim ostalim igračicama. Sve u svemu, mislim da je minutaža korektno raspodijeljena, nitko nije preumoran, svi su dobili tu nekakvu svoju priču i sad se polako idemo pripremati za Japan. Prije svega trebat će odigrati dobru obranu. Japan dobro trči, ali se ipak i njih može pretrčati. U fazi napada moramo biti jako organizirani i doći do situacije za normalan šut – poručio je Šoštarić.

Ana Turk i službeno je proglašena za igračicu utakmice. Zasluženo, povukla je kad se Hrvatska odvojila u prvom dijelu, iako je i Josipa Mamić bila jako dobra u nastavku.

- Čestitam curama i stožeru. Mislim da smo odigrale dobru utakmicu, prva pobjeda puno će nam značiti za dalje. Utakmica je bila takva da je bilo više mjesta za krila i pivote, zato sam izabrana za najbolju igračicu, ali ne mislim da je to ispravno, sve smo bile stvarno dobre i dale smo sve od sebe. Gledale smo Japan protiv Paragvaja, jako su brze, lopta im je jako brza, igraju malo 'divlju' obranu. Slične su Japanke Paragvaju, samo su puno bolje od njih. Bit će nam teško, moramo se pripremiti i biti na 150 posto da bismo ih pobijedili.

Linker
25. travanj 2024 12:01