Izbornik Hrvoje Horvat

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
IZVLAČENJE U BERLINU

Zna se kada je ždrijeb kvalifikacija za rukometni EURO, Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini čeka protivnike

Kvalifikacije počinju u listopadu ove godine, a završavaju u travnju 2023.
Piše: HinaObjavljeno: 22. ožujak 2022. 14:29

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske nalazi se među nositeljima ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, koji će se održati 31. ožujka, objavila je stranica Europske rukometne federacije (EHF).

Hrvatski rukometaši svrstani su u najjaču jakosnu skupinu zajedno s Norveškom, Francuskom, Slovenijom, Mađarskom, Portugalom, Islandom i Austrijom.

U kvalifikacijama će sudjelovati 32 reprezentacije, a 20 selekcija izborit će natjecanje u Njemačkoj. Uz domaćina Njemačku, izravan plasman na Europsko prvenstvo izborile su i selekcije Švedske, Španjolske i Danske, prema plasmanu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

Nakon odluke o suspenziji Rusije i Bjelorusije, te dvije selekcije u kvalifikacijama će zamijeniti Gruzija i Luksemburg. Selekcije će biti podijeljene u osam skupina s po četiri ekipe, a plasman na Europsko prvenstvo osigurat će po dvije najbolje plasirane selekcije iz svake skupine, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Za poredak trećeplasiranih selekcija računat će se samo utakmice s prve dvije reprezentacije u skupini.

Kvalifikacije počinju u listopadu ove godine, a završavaju u travnju 2023. Ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. održat će se 31. ožujka u Berlinu.


1. jakosna skupina: Norveška, Francuska, Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Portugal, Island, Austrija

2. skupina: Češka, Poljska, Nizozemska, Crna Gora, Srbija, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Švicarska.

3. skupina: BiH, Litva, Latvija, Izrael, Slovačka, Turska, Rumunjska, Grčka

4. skupina: Kosovo, Belgija, Estonija, Farski Otoci, Finska, Italija, Gruzija, Luksemburg

Linker
16. travanj 2024 14:19