STIAN LYSBERG SOLUM Afp
SKUPINA III

Veliki preokret u šlageru Norveške i Srbije, nastavak nizozemske bajke i njemačke dominacije

Devetog dana SP krenula je borba za četvrtfinale i u Katowicama
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 19. siječanj 2023. 23:01

Nakon što su na kraju prvog kruga ispustili Norvešku, odnosno osvojiti barem bod protiv velikog favorita, bod s kojim bi bajka na njihovom tek drugom SP u povijesti i prvom nakon 62 godine bila još čudesnija pred nastavak natjecanja u Katowicama, Nizozemci su se protiv Katara vratili na pobjednički kolosijek.

image
STIAN LYSBERG SOLUM Afp

I ispisali još jedno bajkovito poglavlje jer Katar je u prvom poluvremenu gradio i izgradio prednost koja je u nekoliko navrata dosegla i pet razlike, u 43. minuti bilo je još plus tri (24:21), da bi Nizozemska serijom 6-2 došla do prvog vodstva, pet minuta prije kraja i do tri razlike (30:27).

image
STIAN LYSBERG SOLUM Afp

Oranje je do preokreta došlo na krilima svoji krila, tri vezana gola Nilsa Versteijnena s desne strane, pa između tri Rutgera Ten Veldea s lijevog zabio i još jedan, da bi posao dovršila dva najbolja nizozemska rukometaša, Kay Smits i Luc Steins.Vanjska linija Steins (2) - Smits (8) - Dani Baijens (3) ukupno je iskombinirala 13 golova i 16 asistencija, dok je spomenuti tanedm krila Versteijnen (6) - Ten Velde (8) zajedno imao realzaciju 14/16. Kataru nije pomoglo ni 11/13 kapetana Ahmada Madadija.

image
STIAN LYSBERG SOLUM Afp

U drugoj utakmici dana u skupini III, Njemačka je nastavila dominaciju na ovom turniru s +20 protiv Argentine, uz pomalo nevjerojatan momčadski učinak 39/48 (81%) te 5/5 Johannesa Golle, Patricka Groetzkog i Lukasa Mertnesa.

image
STIAN LYSBERG SOLUM Afp

Juri Knorr zabio je četiri gola, uz šest asistencija, njemački vratari Wolff i Birlehm su obranili 44 posto udaraca (15/34), dok je za Argentinu pet golova zabio Pedro Martinez, četiri Pablo Simonet...

image
STIAN LYSBERG SOLUM Afp

Dan u Katowicama zaključen je šlagerom Norveške i Srbije, utakmicom u kojoj smo također vidjeli veliki preokret. Naime, Srbi su od početnih 2:0 kontrolirali rezultat gotovo 40 minuta, rano u drugom poluvremenu imali i plus pet (19:14), da bi se potpuno raspali nakon vezanih golova ponajboljeg svjetskog rukometaša Sandera Sagosena, s kojima je Norveška krenula u seriju 13-4 dovršenu za samo 17 minuta. Sagosen je s pet golova i šest asista bio igrač utakmice, pet golova zabio je i Sebastian Berthold, četiri Marcus Gullerud, dok su na drugoj strani po pet puta poentirali Bogdan Radivojević, Miloš Orbović i Petar Đorđić.

image
STIAN LYSBERG SOLUM Afp
image
STIAN LYSBERG SOLUM Afp

Linker
28. travanj 2024 00:37