Hrvoje Horvat je najavio ono što slijedi reprezentaciji

 CROPIX
RUKOMETAŠI OPET ZAJEDNO

Izbornik otkrio stanje u reprezentaciji: ‘S njih dvojicom nema nikakvih problema, to je bila samo priča‘

Reprezentacija se okupila za mini pripreme u Varaždinu od ponedjeljka do subote
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. ožujak 2022. 10:49

Naoko nebitne pripreme muške rukometne reprezentacije počele su u ponedjeljak okupljanjem u Zagrebu. Zašto nebitne? Pa zato što na ovoj akciji nećemo odigrati utakmicu. No, svima je jasno da je poslije kraha na Euru riječ nebitno dokinuta iz rječnika reprezentacije, a sastav ovih priprema dovoljno će reći o kakvom se ozbiljnom poslu radi. Velike promjene dogodile su se u reprezentaciji od Eura. Vratili su se Marin Šego, Željko Musa i Igor Karačić, dok su mnogi - za Euro bitni - stavljeni su u drukčiji status. Promijenjen je trener vratara, liječnička služba, promijenjen je kondicijski trener, razbijene su mnogih razloga ustavljene sheme iz jednostavnog razloga što je rezultat pokazivao da nisu dobre.

Radno okupljanje

Mnogima će se to učiniti kozmetikom, ali daleko je od kozmetike. Hoće li ispasti bolje nego na posljednjim natjecanjima, vidjet ćemo, no definitivno je sada mnogo više onoga što nam je nedostajalo. I naoko nebitno okupljanje je to dokazalo, jer na njega su došli svi koji žele bolju i drugačiju Hrvatsku nego u posljednje vrijeme. Da je bilo dobro - složit će se većina - nije.

Hrvoje Horvat je izbornik koji je okupio i sastavio reprezentaciju u jednom bitno drugačijem ruhu. Izravno ili ne, što nije puno ni bitno sada više, dobili smo odgovore što je bilo dobro, a što nije. Kao i uvijek situacija nije savršena, jer u sportu se stvari teško mogu predvidjeti s ozljedama. No, važno je da se bez obzira na njih ima glava i rep i zna se u kojem se pravcu ide. Hrvatska je to gradila godinama, ne od jučer... I respekt prema tome, složio se netko ili ne, mora postojati.

"Imamo radno okupljanje za ono što nas čeka u travnju. Naglasak će biti našoj obrani, standardizirat ćemo napadačke varijante, posebno tranziciju koja nam je bila dosta veliki problem na Euru", naglasio je Hrvoje Horvat na okupljanju.

Stanje govori da nismo kompletni?

"Imamo ozljede Ivana Martinovića koji ima problem s leđima, Marka Mamića muči rame, Marina Šipića koljeno. Ostajemo na 19 igrača i zasad nećemo pozivati nikoga dodatno."

image
AFP

Ima novih igrača, koji nisu bili na Euru, poput Marina Šege, Igora Karačića i Željka Muse, koji nije bio na popisu 35, ali je u Mađrsku stigao naknadno.

"Igrači se dokazuju igrama u klubovima, neki su se nametnuli na ovom prvenstvu koje je bilo. To su stvari koje diktiraju popis."

Jeste li riješili repove sa Šegom i Karačićem?

"To je bila više priča, nego što je problem. I sa Šegom i s Karačićem je isto."

Musa je ovaj put među 35?

"Musa je pokazao svojim igrama da zaslužuje poziv. Nemamo vremena za veliki trening prije utakmica s Finskom. Moramo standardizirati varijantne."

Svaki igrač nam je bitan

Finska nam je nepoznanica...

"Nabavili smo snimke njihovih utakmica s posljednjih akcija. Nisu bili na velikom natjecanjima, ali su mlada momčad i s trenerom Lindgrenom, koji je apsolutno zvijezda broj 1, nisu za podcijeniti."

image
CROPIX

Došlo je do promjena u stožeru, novi trener vratara je Ivan Stevanović?

"Stevanović je sada tu, on zna problematiku, bio je dio toga."

Brine li vas neigranje Luke Šebetića zbog ukrajinske drame?

"Svakako, ali to su neke nepredviđene situacije. Vjerujem da će mu trening pomoći, a kako će se odvijati daljnja situacija vidjet ćemo."

I ponovo je za kraj...

"Svaki igrač nam je bitan, svaki ima svoju ulogu i nadam se da će uskoro svi biti na raspolaganju", zaključio je izbornik Hrvoje Horvat.

Linker
20. travanj 2024 00:09