Ivica Obrvan
 

 RONALD GORSIC Cropix
LOŠ START NA SP-U

Izbornik Hrvatske nakon prospavane noći: ‘Promašivali smo zicere, sedmerce, fulali smo i prazan gol!‘

U nedjelju u drugom susretu u skupini A na SP u Švedskoj Hrvatska igra protiv Kine
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. prosinac 2023. 12:36

Nismo se proslavili protiv Senegala, slavili smo bod. Protiv Kine moramo početi igrati rukomet inače će sve brzo otići k vragu. Kina je igrala jako pristojno protiv Švedske, 12 razlike nije poraz koji zvoni, a malo je to tko očekivao o Kineskinja, jer je Švedska top selekcija. No, teško se ne vratiti na razočaranje protiv Senegala. Ivica Obrvan slabo je spavao noć nakon prve utakmice.

- Očekivali smo pobjedu, a na kraju smo zadovoljni s bodom. Šteta jedino da nismo iskoristili minimalnu šansu za pobjedu koja nam se ukazala. Nismo odigrali našu najbolju utakmicu, ali najvažnije da nismo izgubili.

Dojam je da je bilo svega i svačega u toj prvoj utakmici, da mnoge stvari nisu definirane, da nas je nosila igračica koja na SP prvi puta igra jednu takvu utakmicu – Tina Barišić?

- Ja gledam na to da sam s ekipom pet – šest dana i da hvatam ritam polako u radu s njima. Ono što ja primjećujem je da je igralo 15 od 16 igračica, probali smo s dosta promjena, ali zicere i sedmerce smo promašivali, fulali smo prazan gol, nismo mogli razviti polukontru. Protiv Crne Gore smo pokazali drugačije, sada nažalost nismo, dojam je da nas je važnost utakmice omela.

Kako može Camara izgledati kao Dika Mem, je li ju se moglo drugačije čuvati?

- Vjerujte da su igračice znale za sve o njihovim glavnim adutima, možda zvuči glupo, ali smo se jako dobro pripremili na te dvije djevojke Sagnu i Camaru. No, naše cure to nisu uspjele sprečavati, malo se može mijenjati po daljoj strani… Znali smo sve, ali nismo to u nekim situacijama realizirali ono što smo korali. Zabili smo 22 gola, to je po meni veći problem.

Gledali ste Kinu protiv Švedske?

- Izgledala je Kina dosta dobro, igraju iznimno brzo. Taktički su igrali dosta 7 na 6 sa čak tri kružne napadačice i tu su se Šveđanke odvojile. Čeka nas jako zahtjevna utakmica. Moramo biti u boljem izdanju nego jučer. Moramo ispraviti greške.

Imali li Kina neke Camaru i Sagnu?

- Sigurno da ima, ali to ćemo obraditi tijekom subote u pripremi. Nisu bili adekvatni materijali za pripremu. Zadnje vrijeme nije igrala, ono što smo imali je od prošlog ljeta, ali to su velike promjene, tako da pravu sliku imamo od utakmice sa Švedskom, na nju smo se bazirali.

Hoće li biti promjena u našem sastavu?

- Logičnije je da ćemo pružiti potporu igračicama koje su iznijele utakmicu sa Senegalom. Ima nešto udaraca, pa ćemo vidjeti nakon treninga, hoćemo li nešto mijenjati, ali bliže da nećemo – zaključio je Ivica Obrva.

Linker
11. svibanj 2024 22:07