Ivica Obrvan (arhiva)
 

 MIRKO FERLIN Cropix
Kvalifikacije za Euro 2024.

Hrvatska u problemima pred važan okršaj: ‘Ovo je za sportaše jako teško i loše za naš sport‘

U Zagrebu se okupila ženska rukometna reprezentacija Hrvatske za dvoboje protiv Rumunjske
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. veljača 2024. 00:10

U Zagrebu se u nedjelju okupila ženska rukometna reprezentacija Hrvatske koja će u srijedu u Bistrici i u nedjelju u Koprivnici odigrati dva susreta kvalifikacija za Euro 2024. kojima će domaćini u studenom ove godine biti Švicarska, Austrija i Mađarska.

Hrvatska je startala sa dvije pobjede u BiH i doma protiv Grkinja, a sada nas očekuju dva susreta s Rumunjkama koje će vjerojatno odlučiti tko će biti broj 1 u kvalifikacijskoj skupini.

Izbornik Ivica Obrvan nije na okupljanje zbog ozljede mogao pozvati Tinu Barišić, od prije nema Ane Debelić koja se tek vraća nakon poroda, a novo ime na popisu u odnosu na SP u Švedskoj je Josipa Mamić.

Na popisu Ivice Obrvana su:

Vratarke: Pijević, Bešen, Kapitanović

Lijeva krila: Šimara, P. Posavec

Desna krila: Zadravec, Mamić

Kružne napadačice: Ježić, Šenvald, Brkić

Lijeve vanjske: Mičijević, Milosavljević, Prkačin

Srednje vanjske: Blažević, S. Posavec, L. Kalaus,

Desne vanjske: Pavlović, Birtić.

Rumunjska je uz nas favorit skupine i ta dva dvoboja odlučit će o broju 1 i o boljem mjestu u ždrijebu za sam Euro. Rumunjska je ugledna svjetska selekcija, u posljednje vrijeme dolazi do smjene generacija, pa su 12. u svijetu i u Europi, nisu bile u Tokiju, neće biti ni u Parizu i ovo je prilika da promoviraju jedan novi tim u kojem neće biti dosada ključnih igračica Neagu, Pintee, Bucheski, Dumanske, Dince, Pascan i Balog. Sedam je novih igračica u timu Florentina Pere u odnosu na posljednje SP u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

Što kaže naš izbornik Ivica Obrvan na situaciju.

- Situacija nije dobra za sport općenito. Ne nudi mjesta za rad, a za sportaše je to jako teško i ukupno gledano jako loše za naš sport. Krećemo u ponedjeljak u šest ujutro, dolazimo u Bistricu kasno navečer, dali su nam jedan trening u utorak i utakmicama je u srijedu, pa onda odmah nakon nje doma i dva dana u Prelogu da pokušamo nešto napraviti.

Jeste li se pripremili za Rumunjsku?

- To je relativno, jer gledao sam sve njihove utakmice na SP, ali u ovom sastavu sada nema čak sedam ključnih igračica od tada. Tako da je teško reći nešto više o tome u ovom trenutku.

Kakva je kod nas situacija?

- Kod nas na put neće Bešen, priključit će nam se u četvrtak kada dođemo doma, branit će Pijević i Kapitanović. U Rumunjskoj nas čekaju dvije igračice Ježić i Pavlović, ostale koje sam pozvao su tu. Nemamo puno promjena, neke stvari smo postavili, ali vrijeme je za bilo što dodatno veliki problem. Morat ćemo se tome prilagoditi – zaključio je Ivica Obrvan.

Linker
03. svibanj 2024 06:48