Matej Mandić, Marko Mamić

 SVEIN ANDRé SVENDSEN Svein André Svendsen
IZMEĐU ARGENTINE I DANSKE

Dagur Sigurdsson: ‘Nisam zadovoljan napadom, očekivao sam više. Mi smo - pritajena opasnost‘

Obrana i fenomenalni golman gurnuli su nas do prve pobjede, ali u nedjelju nas čeka puno teži zadatak
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. svibanj 2024. 17:05

Dvadeset obrana vratara Mandića za pobjedu od +1 protiv Argentine. Nećemo se puno hvaliti, makar svaka pobjeda dobro dođe. Evidentno je da je pola momčadi pod ručnom, da je kraj sezone odigrao svoje i da je u ovom trenutku jako teško očekivati neki ozbiljniji pomak.

Nakon pobjede protiv Argentine izbornik Dagur Sigurdsson, koji se od poraza nad Norveškom nije ni oglasio, kaže:

- Nisam zadovoljan s našim napadom, makar smo znali da Argentina izgleda moćno, da igra dobru obranu i ima odlične vratare. Nisam očekivao čuda, ali očekivao sam malo više. Obrana i vratar su nam bili dobri, oni su nas vukli do pobjede. Argentina je igrala i 7 na 6 što je otežavalo situaciju i mislim da smo na tom planu dobro reagirali. Puno smo rotirali, tražili smo svježinu. Ponekad su igrači bili kratko na terenu, što je opet za njih same bila teža okolnost. No, zadovoljan sam borbenim duhom koji smo pokazali - pokušao je iz priče najbolje izdvojiti hrvatski izbornik Sigurdsson.

Dodao je naš izbornik…

- Ovo je turnir i pripremiti se za olimpijski nastup bit će znatno teže jer to traži iznimnu koncentraciju, fizičku spremnu, zdrave igrače… Tu su Danska, Francuska ili Švedska u prednosti, a mi smo neka pritajena opasnost. Za to, moramo raditi na kontroli igre, što se vidjelo i u današnjoj utakmici protiv Argentine.

Matej Mandić bio je apsolutni junak utakmice - 20 obrana sve govori. Dobra priča s vratarima nastavlja se nakon što je Kuzmanović sjajno branio protiv Norveške prvog dana.

- Bilo je dobro što se mene tiče, ali i momčad mi je puno pomogla. To je tako kada krene, pa braniš i nešto što inače ne bi obranio. Ali, dobro se osjećam, dobro sam pripremljen i to je uredu. Napad nam nije bio dobar, previše smo radili pogrešaka i promašivali. No, dobro je da smo pobijedili i sada idemo pokušati to učiniti i protiv Danske. Pripremit ćemo se, pokušati popraviti greške i to je najbolja priprema za OI.

Vratio se na Argentinu.

- Opasna reprezentacija, došli su s gardom, odlično ušli u utakmicu, poveli, ali smo se mi ipak brzo vratili. To je bilo jako važno. Dobro da smo pobijedili zbog svega. Danska? Kakvi god da dođu, jaki su. Budemo li smanjili greške izgledat će OK, ali bude li ovako, teško ćemo s njima. Oni greške ne praštaju.

Marin Šipić je odigrao dobru napadačku rolu, makar s tvrdim Argentincima hrvanje na crti nije bilo lako.

- Kod nas je uvijek tako, kada izgleda lagano mi sve napravio da bude teško. Kasno smo se upalili, pa smo se ugasili, pa smo se upalili… Da nije bilo Mandića teško bismo uspjeli. Mislim da se ima puno toga za naučiti iz ove utakmice. Danska? Bit će teško, ali idemo na OI, a ako želimo nešto napraviti moramo naučiti pobjeđivati i takve momčadi. Hoćemo li moći? Nema se tu što moći, moramo, dat ćemo sve od sebe sigurno - zaključio je Šipić.

Linker
11. svibanj 2024 17:06