Francuskinje zasad izgledaju zastrašujuće

 BEATE OMA DAHLE Afp
SP RUKOMETAŠICA

Čekaju nas spektakularni okršaji na Svjetskom prvenstvu: Evo tko su favoriti za prolaz u finale

Sva tri domaćina su u polufinalu, a Skandinavcima se svako ulaganje apsolutno isplatilo
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. prosinac 2023. 06:20

Nema iznenađenja u ženskom svjetskom rukometu. Skandinavija dominira, a jedina prava prijetnja im je Francuska i te četiri reprezentacije igrat će u polufinalu u Herningu u petak.

Ulog su medalje, ali i nastup na Olimpijskim Igrama u Parizu. Za njega igraju Danska i Švedska. Lako se može dogoditi da se te dvije selekcije sastanu u borbi za broncu i ta bronca mogla bi u tom slučaju odlučivati koja će od te dvije reprezentacije na olimpijski turnir u Parizu. U svakom slučaju, da pojednostavnimo, ona koja bude bolje plasirana ići će na OI na kojima su već i Francuska kao domaćin i Norveška kao europski prvak.

Ove četiri reprezentacije igrale su najbolji rukomet na SP. Tri su bile pobjednici skupina, a samo jedna nije – Norveška, jer je izgubila međusobni dvoboj od Francuske i njihov mogući obračun u finalu bio bi velika repriza, sudar svjetskog prvaka Norveške i olimpijskog pobjednika Francuske. Treba reći da su sva tri domaćina izborila polufinale SP, pa se samim tim Skandinavcima svako ulaganje u veliko natjecanje apsolutno isplatilo.

Najbolji rukomet na prvenstvu zasad igraju Francuska i Norveška, svi osim Danske do polufinala su došli lako. Dankinje su se očekivano namučile protiv borbene obrane Crnogorki koja je apsolutno opravdala nastup u završnici. Pitanje je da su imale i Martu Batinović na golu, koja se ozlijedila tijekom igranja u skupini, bi li Crnogorke došle u priliku ozbiljnije ugroziti Dansku. Ovako…

Na prošlom SP zlato je bila Norveška, srebro Francuska, bronca Danska, a četvrta je bila Španjolska koja je bila domaćin. Tu jednostavno nema iznenađenja.

U polufinalu Švedske i Francuske favorit su Francuskinje, a u sudaru Danske i Norveške, kvaliteta je na norveškoj strani, ali Danske je pred svojom publikom u Herningu i sigurno je samo da svjetskim i europskim prvakinjama Norvežankama neće biti lako.

Linker
15. svibanj 2024 17:45