Jakov Gojun

 GORAN MEHKEK/Cropix
NAKON TEŠKE VEČERI

Zagrepčani su izgledali poniženo, kapetan poručio: ‘Ovo stvarno boli. Teško je opisati kako se osjećamo‘

‘Sami sebe smo doveli u šah-mat poziciju. Nije to prvi put‘, podvukao je Gojun nakon poraza u Szegedu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. listopad 2023. 14:14

Zagreb se pokazao u Szegedu. Svi su očekivali lagan posao domaćina, ali Zagreb je pokazao da više nije ta momčad koja ‘skida gaće‘ prije početka. Hrabro su se nosili, primili 28 golova, dokazali da su najbolja obrana Lige prvaka, ali to nažalost nije bilo dovoljno za nešto više od minimalnog poraza. Naš je dojam da su se osjećali poniženo nakon svega u prvom redu kao sportaši, ali su ostali na nogama i spremni su se nositi s tim u budućnosti. Jakov Gojun je kapetan te momčadi i sigurno može prenijeti najbolje stanje svlačionice nakon mađarske večeri.

- Bolno je ovako izgubiti, nije prva koja nam se takva dogodila. Mislim da nas nije pobijedio Szeged, nego smo pobijedili sami sebe. Kad vodiš 4-5 razlike u gostima i kada napraviš toliko gluposti na devet metara, ne da baciš loptu, šutneš, nego da jednostavno ispadne… Sami sebe smo doveli u šah - mat poziciju. Nije to prvi put. To se dogodilo puno puta ove 2-3 godine koliko sam u Zagrebu, to je ono što sporo sazrijevamo, ponavljaju nam se stvari, a moramo to početi rješavati u svoju korist. Bili smo dobri, da istina, ali to ne pomaže ništa, nema bodova zato što smo bili dobri.

Dodao je još neke detalje.

- Imali smo 16 sekundi za egal, a mi smo bacili loptu u aut, nismo ni puknuli na gol. To je ono što nam se dogodilo lani protiv Wisle, što nam se dogodilo protiv Elveruma doma. Pa smo krenuli iz minusa kao i protiv Kiela i protiv Aalborga. A sve su to stvari koje nam se ne smiju ponavljati. Moramo brže učiti kao momčad.

image
DAMIR KRAJAČ/Cropix

Pa je podvukao crtu pod ukupni dojam.

- Ovo stvarno boli, kada znamo koliko oni ulažu, što sve imaju, a mi smo im bili tako blizu, pa na kraju moramo sjesti u bus i voziti se do Zagreba, a osjećaš se tako jadno da je teško riječima opisati. To je najgore od svega.

Bilo je i objektivnih okolnosti.

- Falio nam je Srna, igrali bismo s njim i 5-1, pa se spuštali u 6-0, imali bismo rotaciju više u napadu, što bi i njih više umorilo. Ali opet kada primiš 28 golova uz devet obrana vratara i to u gostima, moraš pobijediti, moraš u Ligi prvaka biti sposoban zabiti 30 golova na gostovanju da bi uspio. Mi nismo zabili. No, što možemo sad, ovo promijeniti ne možemo, možemo samo misliti kako dalje, misliti na dolazak Kielcea i boriti se dalje. Moramo dobiti tu utakmicu sami sa sobom. Poslali smo poruku svima i Szegedu da im neće biti lako u Zagrebu. Nije Szeged bolja momčad od nas. Teško bi nas dobili da nisu igrali doma.

Onda se dotaknuo i najbolnijeg, makar je kao sportaš to želio potisnuti.

- Nama se mnoge stvari sviraju, meni noga u obrani za dvije minute, njima se iste takve ne sviraju. To je ono loše, što ti žele poslati poruku da su oni veći klub od nas, a to je ono što nam se dogodilo i u Parizu i protiv Aalborga, govorim samo ove sezone. Ali, koga takve stvari uopće zanimaju. Ljudi koji to vole, dolaze i prate, navijaju, ne moraju vidjeti neke stvari koje mi vidimo iz prve ruke. Malo koga to zanima. To je bolno, a ne možeš si pomoći. Mi prije par kola imamo plus dva i onda smo kao sretni da smo spasili bod protiv Aalborga, a loše je to...

Ipak, podignuo je glavu na kraju.

- Uvijek sam želio, otkad sam došao u Zagreb, da budemo ovakvi kakvi smo u zadnje vrijeme. Mi smo tim, izgubili smo, ali tim se mora izdignuti, ovo više ne možemo vratiti i nema smisla se vraćati na to. Moramo gledati daje. I zato želim biti optimist – zaključio je Jakov Gojun.

Taj Gojun je igrao u Parizu, Madridu, Berlinu, taj Gojun ima puno nastupa za reprezentaciju i oni koji mu sude morali bi imati malo više poštovanja za tako nešto. No, očito, poštovanje je stvar koje danas više ne igra. Trebali se zbog toga mijenjati ili se trebaju mijenjati drugi, procijenite sami.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 20:46