Manuel Štrlek

 JAVIER BORREGO Dppi Via Afp
DVA HRVATA USPJELA

Štrlek i Karačić izborili završni turnir Lige prvaka, Veszprem i Kielce prvi sudionici spektakla u Kölnu

Mađari su izbacili Aalborg, lanjskog finalista, a Kielce je bilo uvjerljivo protiv Montpelliera.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. svibanj 2022. 22:20

Prva dva susreta četvrfinala Lige prvaka su odigrana u srijedu i imamo prva dva sudionika Final foura u Kölnu 18/19. lipnja. To su mađarski Veszprem Manuela Štrleka i poljsko Kielce Igora Karačića.

Vesprem je izbacio Aalborg, lanjskog finalista Lige prvaka. Donio je 36:29 iz prvog susreta u Mađarskoj i u Danskoj vodio dok je bilo važno, a kasnije se opustio i izgubio 37:35 što Dancima nije bilo dosta da sustignu prednost. Veszprem su predvodili sa po 6 pogodaka Lauge i Mahea, naš Manuel Štrlek zabio je 4, dok su kod Danaca najefikasniji bili Juul Lassen I Bjornssen sa po 9 pogodaka. Treba reći da je u uzvratu Aalborg bio oslabljen bez Sandella, Larsena, Nilsona, Jacobsena i Palmarssona, a to je ipak bilo previše za neko tako veliko stizanje.

Kielce je iz Francuske doma donijelo tri gola prednosti, a onda sve to potvrdilo nakon prvih 30 minuta sa vodstvom 15:8. Taj dio finiširali su sa 4:0. Ostalo je bilo odrađivanje posla. Završilo je 30:22, ukupno 11 razlike za poljski sastrav u dva susreta. Za Kielce najefikasniji Karaljok sa 7 golova, Karačić je zabio 3. Kod Montpelliera 7 obrana Šege, a najefikasniji sa 7 pogodaka Bos.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:59