DAMIR KRAJAC Cropix
UVJERLJIVI U ZAVRŠNICI

Čudan debi Nenada Šoštarića i na kraju velika pobjeda Zagreba u Ligi prvaka, ovakav učinak već dugo nismo vidjeli!

U prvoj Šoštarićevoj europskoj utakmici na klupi Zagreba viđene su i njegove poznate reakcije
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 19. listopad 2023. 20:34

Rukometaši Zagreba pobijedili su u četvrtak pred svojim navijačima Eurofarm Pelister rezultatom 27:18 upisavši četvrti i peti bod na svoj konto nakon pete utakmice u A skupini Lige prvaka. Time su već sada, praktično tek na trećini natjecanja po skupinama i to na "inauguraciji" novog trenera Nenada Šoštarića, ostvarili učinak kakav u Europi dugo već nisu. Za podsjećanje, lani su imali omjer 3-2-9 i osam osvojenih bodova, sezonu prije isti takav i oba puta nisu prošli skupinu. Prije tri godine nisu došli ni do boda u 14 utakmica u skupini, koliko ih ima i sada. Zadnji su put prošli skupinu u sezoni 2018.-2019. što im je i ove sezone cilj. Kako sada stvari stoje, na dobrom su putu, ali nije bilo lako uzeti bodove gostima.

Teška muka

U prvoj Šoštarićevoj europskoj utakmici na klupi Zagreba, nakon što se godinama družio s djevojkama, njegove reakcije nisu odudarale od onih koje je imao u Lokomotivi i ženskoj reprezentaciji. Započeo je utakmicu s Mandićem na vratima, Čupićem, Moralesom, Srnom, Gojunom, Faljićem i Dibirovim za koju je predvidio da bi relativno brzo mogla rezultatski odmaknuti suparniku koji je objektivno najslabiji u skupini A. No, to se nije dogodilo.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Poveli su Zagrepčani na startu s dva razlike, prvi je gol bio djelo Gojuna kojeg je lijepo, ali čudno bilo vidjeti i u napadačkim akcijama, no Makedonci nisu pokazivali znakove slabosti, već su držali egal u utakmici čvrstih obrana sve do samog kraja. Šoštarić je većinu vremena mirno stajao s rukama prekriženim na prsima, u svojoj omiljenoj pozi uz klupu. Koncentriranim je pogledom pratio svaki pa i najmanji detalj u igri, a prvu je reakciju imao mijenjanjem indisponiranog Moralesa mlađim Klaricom kod rezultata 3-3 u na isteku prve četvrtine utakmice. U napadima su griješili i jedni i drugi, dosta su obranili Eurofarmov Lesjak i Zagrebov Mandić. Zagrebov je trener u napadu uveo Kosa, Kavčića i Glavaša, a na bokovima oslonjene ruke te povremene burne verbalne reakcije pokazale su da mu se nikako ne sviđa rezultat 5-6 koji je u 22. minuti stajao na semaforu. Bio je tada primoran pozvati prvi time-out. Reakcija iskusnog stručnjaka urodila je plodom jer su njegovi igrači okrenuli rezultat golovima Kavčića, Glavaša, i Walczaka koji je također dobio priliku kao i Sirotić. Bilo je to ipak kratkoročno rješenje te se na odmor otišlo s "tankim" rezultatom 10-10 jer su se gosti još jednom vratili poslije novog pada u igri domaće momčadi. Unatoč rotaciji kompletne prve postave u prvom poluvremenu, nije se našla dobitna kombinacija i Šoštarić je imao što za reći igračima u svlačionici.

Zabrinuti trener

U nastavku utakmice Šoštarić je vratio iskusnog Čupića na krilo, vratio je i Moralesa, ponovno je tražio i tražio, ali nije uspio naći ono što su Zagrepčani imali u zadnje dvije utakmice u Ligi prvaka. Nikome, baš nikome pojedinačno ništa nije polazilo za rukom. Niti isključenje Kosteskog nakon udaranja Dibirova rukom po licu nije odmah promijenilo ništa nabolje.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Dva uzastopna gola Kavčića, odlična nova obrana Mandića i sigurna ruka Dibirova iz sedmerca donijeli su ipak u 42. minuti dva gola plusa, prvi put nakon samog početka utakmice. Makedonci su se čvrsto opirali te je Šoštarić pomalo crven u licu morao strahovati još neko vrijeme - do isključenja Petrovića poslije čega je Klarica zabio za 19-16 i tu je bio kraj nadanjima gostiju. Bio je to zaista čudan debi novog trenera u utakmici u kojoj do spomenutog trenutka na semaforu nije stajalo više od dva gola razlike. Bitno je da je uz lošiju igru upisana pobjeda; igra će valjda biti bolja s vremenom.

U sljedećoj utakmici Zagreb nakon tri uzastopna domaćinstva gostuje kod Pick Szegeda...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. svibanj 2024 08:11