Aleks Vlah

 FRANZISKA GORA/JAN HUEBNER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Franziska Gora/jan Huebner/imago Sportfotodienst/profimedia
U SKUPINI S HRVATSKOM

Bivši igrač Zagreba o sezoni iz snova i drami Slovenije: ‘Bili smo zatečeni‘

Aleks Vlah sa Slovenijom ide na OI i SP, a s Aalborgom na Final Four Lige prvaka
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. svibanj 2024. 07:30

Bivši igra Zagreba, slovenski reprezentativac Aleks Vlah igra vrhunsku sezonu. Sa Slovenijom se plasirao na Olimpijske Igre u Parizu, nakon toga i na SP kojem će domaćini dogodine biti Hrvatska, Danska i Norveška, a prije toga će s danskim Aalborgom igrati završni turnir Lige prvaka sredinom lipnja u Kolnu.

Krećemo od posljednjeg, recimo sretnog plasmana na SP dogodine. Protivnik je bio Švicarska, svi su mislili lako će Slovenija to obaviti, ali poraz doma umalo ih je došao glave. Uspjeli su tek u Švicarskoj boljim izvođenjem sedmeraca proći dalje.

- Nismo to očekivali, ali počnu ti se događati nepredviđene stvari. Nema Zarabeca, Ovničeka, Gabera, Mačkovšeka i Kodrina, na zagrijavanju prije prve utakmice se ozlijedi Janc, koljeno otekne Ferlinu, mi to izgubimo. Bili smo zatečeni, onda su mene stisnula leđa, pa nisam ni išao u Švicarsku, ali su dečki sve izvukli i s malo sreće nakon izvođenja sedmeraca prošli dalje. To je tako danas, nema sigurnih utakmica. Švicarska je dobra reprezentacija i nije bilo nimalo jednostavno, a bila bi šteta da nismo izborili SP.

Prije toga ste izborili dramatično i nastup na OI u Parizu, eliminiravši Brazilce.

- Čekali smo zadnji susret njih i Španjolske koja se prije toga već bila plasirala. Bilo je jako uzbudljivo, ali najvažnije da smo dočekali. Ne trebam reći što nam znači plasman na OI.

Imat ćete u Parizu u skupini i susret s Hrvatskom?

- To je još daleko, pitanje je kakvi ćemo i jedni i drugi uopće doći do tamo. U svakom slučaju pokušat ćemo maksimum. Mi imamo kao tim neke određene limite i treba nam da se stvari poklope, ali smo na neki način već iskusni i vjerujem da možemo doigrati i te kako dobar turnir. Za Hrvatsku uvijek maksimalan respekt, neće nas zbuniti to što su izgubili u Oslu, jer znamo kakve kvalitete posjeduju. Mislim da ćemo ijedni i drugi imati što za reći u Parizu.

A ove godine puno toga je rekao Aalborg, u Danskoj ste uvjerljivi, u Ligi prvaka ste na Final fouru, a sezona je bila vrlo turbulentna.

- Da, mijenjali smo dosta na početku sezone, nismo baš možda očekivali tako dobro, ali ispalo je super. Arnoldsen, Hoxer, Antonsen su došli u glavne role, Landin se pokazao kao top pojačanje. Ligu prvaka smo igrali dobro od starta, izborili direktno četvrtfinale, u njemu izbacili Veszprem. U domaćoj ligi smo vodeći, došli smo do play offa, igramo polufinale sa Skjernom, u drugom polufinalu su Fredericia – Esbjerg, aktualni prvak GOG nije ni ušao u doigravanje. Mislim da smo na dobrom putu.

A Liga prvaka bit će finale tog dobrog puta.

- Drugi puta ćemo sudjelovati na Final fouru. Prvi puta je bilo finale koje smo izgubili od Barce, sada nas za plasman u finale čeka Magdeburg koji je aktualni prvak Europe. Oni su ekstra momčad, s kojom je možda najteže igrati, ali mislim da imamo snage im se suprotstaviti.

S Mikkelom Hansenom se opraštate na kraju sezone?

- Objavio je kraj, ali ne sumnjam da će biti maksimalan za Köln, on je jednostavno veliki igrač, veliki profesionalac i njemu samom takva je utakmica ogroman izazov, jer nikad nije osvojio Ligu prvaka.

A kako je vama u Danskoj?

- Super, prihvatili su me odlično. Recimo da sam donio nešto drugačijega u njihov mentalitet i da oni to jako poštuju. Kada sam dolazio nisam očekivao da će biti tako dobro kako je ispalo.

A Zagreb?

- Zagreb je bio odličan ove sezone, dogodine će biti još i bolji i to je svakako dobro za rukomet. Da, pratim sve njihove utakmice i danas - reći će bivši igrač Zagreba, slovenski reprezentativac na radu u danskom Aalborgu Aleks Vlah.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 07:33