Ozljeda Ivana Martinovića

 Eibner-pressefoto/imago Sportfotodienst/profimedia
ČEKAJU SE VIJESTI

Nijemci: ‘Hrvatska je doživjela šok, zvižduci su rekli sve‘. Evo koje opcije ima Perkovac

Ivan Martinović danas će obaviti detaljne preglede, ali za njega je turnir gotovo sigurno završen
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 15. siječanj 2024. 08:11

Nakon utakmice s Austrijom, u kojoj je hrvatska rukometna reprezentacija u završnici ostala bez pobjede (28:28), najviše upitnika ostalo je vezano za ozljedu Ivana Martinovića koji je pri kraju morao napustiti teren zbog dislociranog desnog ramena.

Izjava izbornika Gorana Perkovca u vezi te ozljede nije bila nimalo optimistična.

- Najveća šteta je što smo izgubili jednog vrhunskog igrača, bit će ga teško nadomjestiti. Vidjet ćemo hoćemo li dovesti nekog novog, imamo igrače koji mogu to odraditi - rekao je odmah nakon utakmice.

Njemački Bild posvetio je Martinoviću poseban članak, naglasivši koliko je "zvijezda Bundeslige", kako su ga nazvali, bitna za Hrvatsku.

"Martinovića Miskovetz gura u zraku udarcem prsima, ruši ga na parket dvorane, a ovaj teško pada na lakat i desno rame. Zvižduci brojnih hrvatskih navijača u dvorani svjedoče kako nisu bili sretni s takvom reakcijom Austrijanca. Hrvat je ostao ležati na reklamnoj ploči i nekoliko minuta mu se ukazivala liječnička pomoć. Martinović je nakon toga izašao iz dvorane, držao se za rame bolnog lica. Šok za Hrvatsku!“, pišu Nijemci, uz dodatak kako će "zvijezda Melsungena od sljedeće sezone igrati za Rhein-Neckar Löwen ovdje u Mannheimu".

image

Martinović na podu

Ante Čizmić/Cropix

Nakon prvotne panike i šoka, sinoć se oglasio i Hrvatski rukometni savez.

"Nakon ozljede zadobivene na utakmici Hrvatske i Austrije, hrvatski reprezentativac Ivan Martinović obavio je prva snimanja u bolnici u Mannheimu, ali će stvarna težina njegove ozljede biti poznata tijekom ponedjeljka, nakon detaljnog snimanja u bolnici u Heidelbergu", napisali su iz Njemačke.

Bilo je govora o mogućem povratku na teren, no kod takvih teških ozljeda potrebno je prvo napraviti sve pretrage i ustanoviti stvarni problem. Rame koje je iskočilo je brzo vraćeno, no moguće je da su nastradali ligamenti.

Ono što sada brine izbornika Perkovca je tko će zamijeniti Martinovića. Na njegovoj poziciji imamo Luku Lovru Klaricu, ali i Matea Maraša koji je prve dvije utakmice odgledao s klupe. Eventualno je moguće pozvati Luku Stepančića, još jednog ljevaka, ali tek za drugi krug natjecanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 08:30