RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
NOVI DOPIS

Opet se vode neki ‘bratoubilački ratovi‘ u hrvatskom rukometu, evo kad je rasplet zanimljive situacije...

Nexe poziva HRS da se na sjednici očituje o tome želi li prekid lige ili će se prvenstvo nastaviti
Piše: P. Žukina/Jutarnji ListObjavljeno: 07. travanj 2021. 20:42

"RK Nexe poziva HRS, posebno njegov UO, da se na sjednici (zakazana za četvrtak 8. travnja, nap.a.) očituje o tome želi li prekid natjecanja rukometne lige ili će se prvenstvo nastaviti uz poštivanje epidemioloških mjera i završiti do 30. lipnja. Nakon dopisa koji je PPD Zagreb uputio klubovima, kao i dopisa ZRS-a koji je poslan na adresu UO-a HRS-a, Nexe poziva na demokratsko odlučivanje te poštivanje svih procedura."

Dopis s takvim početkom poslali su iz Nexea s potpisom predsjednika Josipa Ergovića obraćajući se javnosti i HRS-u u vezi Zagrebovog zahtjeva za odgodom/prekidom prvenstva zbog kaosa u klubu izazvanog koronom.

Zaoštrilo se u rukometnim vodana i čeka nas zanimljiv rasplet spomenute sjednice; bit će "vatreno" u četvrtak. Iz našičkog prvoligaša pozivaju se i na činjenicu da i EHF "traži da se igraju i nacionalne lige i europska natjecanja, uključujući i Ligu prvaka, pa čak i u državama s mnogo lošijom epidemiološkom slikom od Hrvatske". I u nastavku:

"Pozivamo na dijalog i demokratsko odlučivanje...te tražimo da se na sjednici UO-a HRS-a potvrdi nastavak i odigravanje Paket 24 lige do 30. lipnja. Podsjećamo da se liga normalno igrala kada je broj zaraženih bio mnogo veći, kada su od virusa oboljela čak devetorica naših rukometaša i ne vidimo razloga da se liga ne završi u terminima, a podržavamo da se utakmice koje su odgođene odigraju nakon 30. svibnja kada je službeni datum završetka lige. Već pet klubova odbilo je ideju o odgodi natjecanja i u ovome nismo usamljeni. Ukoliko neka momčad ima više igrača koji su pozitivni na koronavirus, utakmice se mogu odigrati naknadno. Odgađati prvenstvo, što od nas ne traži niti Stožer civilne zaštite kao nadležno državno tijelo...za nas nije prihvatljivo“.

Da, opet se vode neki "bratoubilački ratovi" u hrvatskom rukometu i bit će zanimljivo dočekati rasplet ove situacije...

Linker
25. travanj 2024 00:19