Hrvoje Horvat tijekom utakmice protiv Tunisa
 JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF
ŠOK I NEVJERICA

Naši nisu ni gledali Francuze, vjerovali su u prolaz, Mandić rekao: Bit ćemo jako dobri u Tokiju...

Odmah nakon utakmice s Tunisom otišli su u hotel po stvari, pa direktno na avion za doma...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. ožujak 2021. 22:42

Dobro je završilo, mislili smo nakon te utakmice, dobili smo Tunis, recimo očekivano teško s dosta oscilacija, što ne čudi. Hrvoje Horvat odradio je svoj prvi turnir s dvije pobjede, ali čeka ga veliki posao u budućnosti.

- Oscilacije su bile velike. Olabavi disciplina bilo kojeg segmenta igre. Vraćanje u obranu, pogotovo, a danas to svaki protivnik kažnjava. Onda uđe nervoza, pa počnu problemi u napadu. Prekinuli smo to danas na vrijeme i nismo pokidali sve živce ljudima.

Tražimo se napadački, šuterski pogotovo?

- Nije to lagano. No, istovremeno moram reći da je, recimo, obrambeno Šebetić pokazao da zaslužuje maksimalno povjerenje, a u napadu ćemo morati dati vremena. I njemu i Mamiću i mlađima koji dolaze.

Krila su nas dizala?

- Čupić je bio izvanserijski, Mandić je uz to plus obrambenu ulogu odradio perfektno... Dobro je da smo disperzirali napad i to me osobno veseli.

Turnir u cjelini?

- Protiv Francuza smo spremali iznenađenje, nije se izdržalo 60 minuta, malo je i sreće falilo, malo i odluka koje nam nisu išle u prilog. Portugal je bio jedno emotivno pražnjenje, pokazali smo karakter i mislim da smo danas uz sve uspjeli probleme iskontrolirali utakmicu što je najvažnije.

David Mandić bio je protiv Tunisa čista desetka i po ocjeni i po golovima.

- Opet smo pucali previše u obrani, radili tehničke greške, htjeli smo da nam pucaju izvana, a oni su igrali na crtu, što se nije trebalo dogoditi. No, ipak smo na vrijeme iskontrolirali utakmicu i priveli je kraju mirno.

Zaključak turnira?

- Jak je ritam i klupske obveze su tu, mislim da smo odigrali dobar turnir. Što se mene tiče, puno poraza u Zagrebu ove sezone me "ubilo", ovo mi je poslužilo da se dignem i idem dalje. Bili smo OK, novi izbornik je dobro polovio konce i mislim da ćemo jako dobri biti na Olimpijskim igrama - optimist je bio Mandić vjerujući tada u povoljan rasplet utakmice Francuska - Portugal.

Domagoj Pavlović isto je bio novost i osvježenje u našoj igri.

- Pa jesam, sretan sam da sam konačno sam zdrav, proigrao sam u klubu i u reprezentaciji. Nije bilo sve kako smo planirali, ali mislim da je ispalo korektno.

Protiv Tunisa?

- Da smo bili kakvi trebamo biti, bilo bi gotovo već u prvom poluvremenu. No, drugi dio smo otišli na plus 7, pa smo se malo i opustili. Nikome nije bilo lako, tri utakmice u tri dana su nelogične, prejak ritam, trebala nam je rotacija da održimo tempo. Mi smo to imali i bilo je OK.

Sami Saidi, izbornik Tunižana, odlazi iz Montpelliera bez Tokija i s 3 poraza.

- Usprkos tome nisam nezadovoljan kako smo igrali. Imali smo dosta bitnih promjena u odnosu na SP, uveli smo dobar dio mladih koji su dobro reagirali, makar su protivnici bili iz najviše kategorije svjetskog rukometa. Možemo sa svima, uz malo strpljenja i puno rada bit ćemo pravi već na sljedećem SP, uopće ne sumnjam.

I onda su otišli u hotel, po stvari i direktno na avion za doma. Utakmicu Francuske i Portugala nisu ni gledali...

Linker
19. travanj 2024 16:32