JAVIER SORIANO Afp
UOČI POSLJEDNJEG KOLA

Najveća zvijezda Danske propušta Hrvatsku!? Problemi za svjetske prvake i dobra vijest za ‘Kauboje‘

Naš sljedeći suparnik (ponedjeljak, 20.30) gotovo sigurno neće ići punom snagom u nevažnoj utakmici
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. siječanj 2021. 21:28

Želučana viroza proširila se u taboru danske reprezentacije. Tako su Mikkel Hansen, Johan Hansen i fizioterapeutkinja Anja Greve morali ostati u hotelu za vrijeme subotnje utakmice s Japanom, njihovo je stanje bilo najteže.

Međutim, oni nisu bili jedini s tegobama. Određene simptome viroze imali su i Mads Mensah, Morten Olsen i Lasse Andersson, ali su ipak izašli na teren u ogledu u kojem je Danska pobjedom 34:27 riješila sve nedoumice i osigurala četvrtfinale kao prvoplasirana reprezentacija u našoj skupini.

Barem nije korona

Isto tako često su toalet posljednjih dana morali posjećivati i izbornik Nikolaj Jacobsen i trener vratara Michael Bruun, no oni su ipak mogli obavljati svoj posao uoči i za vrijeme utakmice.

- Naravno da je ovo ozbiljna situacija. Nažalost, kad jednom virus uđe u momčad, ima tendenciju širenja. To je stvarno iritantno i puno toga poremeti - komentirao je izbornik Jacobsen.

Nisu Danci jedini, želučanih problema imale su i neke druge reprezentacije u Egiptu, uključujući i Hrvatsku. Naše je igrače viroza napala uoči Argentine. I tu nema lijeka, ne može se puno toga učiniti, jedino se možeš nadati da će sve skupa što prije proći. Srećom, barem je u pitanju obični, a ne koronavirus...

- Naravno da se možemo pobrinuti da oni koji su bolesni ostanu u svojim sobama. Međutim, nemamo dovoljno soba da bismo bilo koga mogli izolirati. Stoga je stvarno teško u potpunosti obuzdati virus. Mislim da na to nitko nije računao - dodao je Jacobsen.

Dancima je zbog situacije u kojoj su se našli bilo izuzetno važno svladati Japan i osigurati plasman među osam najboljih na svijetu prije utakmice s Hrvatskom. Stoga je taj ogled za njih u ovom trenutku potpuno nevažan, pa će svi igrači sa želučanim tegobama dobiti još dva dana za oporavak prije nastupa u četvrtfinalu.

Prioritet je svježina

- Za nas oko toga nema nikakvih dvojbi. Prvi prioritet je da nam svi budu što je moguće svježiji za četvrtfinale. U ponedjeljak ćemo vidjeti kako će se tko osjećati i koliko će ih moći igrati protiv Hrvatske - poručio je danski izbornik.

Vrlo vjerojatno u danskom sastavu neće biti njihove najveće zvijezde Mikkela Hansena. Lijevi vanjski PSG-a nije igrao protiv Japana i s njim Jacobsen neće ići u nepotreban rizik. Međutim, Danska ima širok i kvalitetan kadar, igrači koji dobiju priliku htjet će se dokazati protiv osvajača europskog srebra i dugogodišnjih rivala.

Možda će nam neigranje dijela danskih igrača malo olakšati posao, ali neće Danci sami sebe pobijediti, i Hrvatska će morati biti u svom pravom izdanju. Dakako, puno toga bit će jasnije nakon ogleda Katara i Argentine. Moguće je da ni nama ogled s Danskom više neće imati nikakav značaj, ali je isto tako moguće da nam se otvori velika prilika za povratak u život. A u tom slučaju našim rukometašima ne bi trebalo nedostajati motiva...

Linker
17. travanj 2024 00:16