VOJKO BASIC/CROPIX
USUSRET SP-U

Jedan od najvećih ikad: ‘Hrvatska mora ciljati visoko, a i vratio se dvojac koji zna osvajati medalje‘

‘Ne izgledamo loše, vraća se i Ivan Martinović koji je već prošle godine trebao biti udarni igrač‘
Piše: HinaObjavljeno: 11. siječanj 2021. 18:39

Legendarni hrvatski rukometaš i nekadašnji kapetan reprezentacije Petar Metličić u ponedjeljak je izjavio kako hrvatska rukometna reprezentacija izgleda dobro i mora ciljati "visoko" na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Egiptu od 13. do 31. siječnja.

"Mislim da Hrvatska mora ciljati visoko i mislim da Hrvatska to može napraviti, ja vjerujem da će to ostvariti," rekao je Metličić u programu Radio Splita, komentirajući skorašnje Svjetsko rukometno prvenstvo.

Podsjećajući na odsutnost nekih igrača među kojima su Luka Stepančić, Igor Karačić te Marin Šego, Metličić je kazao kako će golman Šego "vjerojatno nastupati".

image
VOJKO BASIC/CROPIX

"Mislim da ne izgledamo loše, vratila su se dva iskusna igrača Ivan Čupić i Manuel Štrlek koji znaju osvajati medalje. Vraća se Ivan Martinović koji je već prošle godine trebao biti udarni igrač ove reprezentacije," istaknuo je Metličić. Dodao je kako trebamo biti optimisti.

Prema Metličićevom mišljenju, teško je govoriti tko bi mogao biti favorit ovog Svjetskog rukometnog prvenstva jer svi razmišljaju da imaju što manje problema s covidom-19, a ima i dosta ozlijeđenih igrača koji neće nastupati.

Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu prvo je u povijesti sa 32 reprezentacije. Natjecanje po tradiciji otvara domaćin 13. siječnja protiv Čilea. Hrvatska reprezentacija je u skupini C, koja se igra u Aleksandriji, zajedno s Japanom, Angolom i Katarom.

Linker
16. travanj 2024 17:21