Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
BIT ĆE BOLJE DRUGI PUT

HRVATSKI RUKOMETAŠI SE VRATILI U HRVATSKU, LEGENDA PERO I DALJE ŽALI 'Vrijedili smo više!'

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 22. kolovoz 2016. 23:47

Hrvatska rukometna reprezentacija vratila se u Hrvatsku. Možda i najveći dužnici Olimpijskih igara u Riju dobili su na Plesu dostojan doček, i još se jednom isšpričali zbog šokantnog poraza u četvrtfinalu od Poljske.

Pomoćni trener reprezentacije Pero Metličić samo je proletio kroz salon Zagrebačke zračne luke jer je hvatao avion koji ga je odveo kući. No, u hodu nam je ipak uspio kratko reći:

- Žao nam je što nismo osvojili medalju, mislim da smo vrijedili više. Dali smo sve od sebe, atmosfera je bila dobra, dobro smo trenirali, dobro smo igrali, pogotovo u prvom dijelu, ali prosulo se, nažalost, sve u jednoj utakmici. Najviše mi je žao igrača, oni su najviše htijeli medalju. No, ne treba se brinuti za budućnost hrvatskog rukometa jer imamo puno mladih igrača, puno dobrih igrača na kojima počiva naša budućnost.

Rijeć-dvije o finalu.

- Zbog toga mi je još više žao, Dancima ne bih nikad na početku turnira dao šansu da budu prvi, no kako su kasnije igrali zaslužili su to. Iskoristili su svoju šansu, malo lakši ždrijeb i to je to. Drago mi je da se barem malo promijenila krva slika u rukometu, da Francuzi nisu stalno prvi.

Je li istina da za svoj rad u hrvatskoj reprezentaciji niste dosada dobili niti kune?

- Je, ali je to sada nebitno. Meni je hrvatska reprezentacija ispred svega. Postoje ljudi koji su odgovorni za to, vidjet ćemo sve kada se slegnu dojmovi nakon Olimpijskih igara. Ne treba sada oko toga raditi dramu.

Linker
15. svibanj 2024 12:28