BRUNO KONJEVIC/CROPIX Cropix
NIJEMCI PROŠLI

Gotova je priča! PPD Zagreb ispao iz Europe bez borbe, EHF nije imao milosti, sa sedam igrača se ne može

Sa sportskog stajališta naravno da nam je žao, ali u ovoj pandemijskoj sezoni baš niti tako čudno
Piše: HinaObjavljeno: 06. travanj 2021. 15:13

Utakmice osmine finala rukometne Lige prvaka između PPD Zagreba i njemačkog Flensburga, koje su trebale biti odigrane u srijedu i četvrtak, 7. i 8. travnja, otkazane su, a njemačka momčad je bez borbe prošla u četvrtfinale, objavili su u utorak iz Europske rukometne federacije (EHF).

U originalnom rasporedu utakmica osmine finala, PPD Zagreb je trebao ugostiti Flensburg 1. travnja u Zagrebu, ali je zbog novih pozitivnih slučajeva u momčadi hrvatskog prvaka taj dvoboj odgođen.

Prema unaprijed određenoj proceduri za utakmice doigravanja u Ligi prvaka, zagrebački dvoboj je automatski prebačen u Flensburg, gdje su trebale biti odigrane obje utakmice. Klubovi su u suradnji s EHF-om dogovarali način na koji bi se dvoboji mogli odigrati, unatoč novim pozitivnim slučajevima na testiranjima na koronavirus u redovima hrvatskog prvaka.

"Jedna mogućnost je uključivala 'kasne prijave' za nekolicinu Zagrebovih igrača, u granicama onoga što je dopušteno pravilima, no postalo je jasno da se ne može sastaviti kompetitivna momčad. Unatoč svim naporima, ali uz očuvanje integriteta natjecanja, EHF je u utorak sa žaljenjem bio prisiljen donijeti odluku da obje utakmice ne mogu biti odigrane", stoji u priopćenju Europske rukometne federacije.

Prema već spomenutim kriterijima za dvoboje doigravanja u Ligi prvaka, momčad koja je imala sve uvjete za odigravanje utakmica, a u ovom slučaju je to Flensburg, proglašena je pobjednikom.

Flensburg će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz sraza Porta i Aalborga, u kojem je portugalska momčad u prvoj utakmici stekla tri gola prednosti (32-29) za uzvrat u Danskoj koji je na rasporedu u srijedu, 7. travnja.

Linker
24. travanj 2024 16:39