Dragan Matic / Cropix / CROPIX
BIT ĆE OK

DRAGO VUKOVIĆ PREGLEDAN NAKON TEŠKOG PADA 'Bio je to samo mali nokaut, brzo sam došao k sebi'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. rujan 2016. 18:00

Nakon što su ga odnijeli s terena a njegov Fuchse pobijedio u Wetzlaru Drago Vuković je dobro. To je najvažnija vijest i izgleda da je ružnije izgledalo nego što je ispalo.

- Događa se, bilo je nezgodno. Tko me udario? Ne znam, nije ni bitno. Mislim da me pogodio u jednom našem napadu Kolbacher njemački reprezentativni pivot, pa sam na pod, udario glavom. Sjećam se samo da mi je ruka bila u ustima i da sam se iskašljao, a onda mi je nakon pet minuta u svlačionici već bilo OK, vratio se film, di sam, što sam…

Pregled je prošao.

- Je, bio sam u bolnici, sve je u najboljem redu, bio je to samo mali nokaut nakon kojeg sam brzo došao k sebi.

U Dohu na Super Globe putuje braniti naslov.

- Da, da, nema problema sutra ujutro smo u avionu, u ponedjeljak igramo s Brazilcima – kaže Drago kojem je dan stanke između Wetzlara i puta u Dohu dobro došao.

Crikvenica,230708.
Rukomet reprezentacija Hrvatska plavi protiv Poljske crveni.
Hrvatska plavi Vukovic Drago.
Foto:Zeljko Sop / Cropix
Zeljko Sop / Cropix / CROPIX

----------------------------------------------------------------------------------------
SUPERGLOBE Svjetsko klupsko prvenstvo u Dohi
Fuchse brani naslov, Vuković u sastavu, PSG i Kielce napadaju

Doha je po osmi puta puta domaćin klupskog prvenstva svijeta popularnog Super Globea. To je inače deseto izdanje ovog natjecanja koje je počelo 1997. na kojem su osam naslova odnijeli Europljani (Španjolska 6, Njemačka 2), a jedan domaćin Al Sadd. Ciudad Real i Barcelona su to uspjeli dvaput, a Barca je jedini klub koji je naslov uspjela i obraniti.
Naslov brani berlinski Fuchse koji će u Dohi nastupiti kompletan. U timu će biti i Drago Vuković koji je ozlijeđen na startu Bundeslige u Wetzlaru.

- Izgledalo je ružno, odgurnut od obrane domaćina pao je na pod udario glavom i ostao ležati. Uletio je fizioterapeut domaćina i sve je završilo OK – kaže Dragin suigrač Jakov Gojun.

Pregled nije pokazao veće probleme.

- Drago putuje s nama danas u Dohu na Super Globe, sve je u najboljem redu, nije mu ništa, nema posljedica pada. Idemo obraniti naslov koji je lani bio najugodnije iznenađenje – kaže Gojun.

2016 Rio Olympics - Handball - Preliminary - Men's Preliminary Group A Denmark v Croatia - Future Arena - Rio de Janeiro, Brazil - 11/08/2016. Jakov Gojun (CRO) of Croatia and Ivan Stevanovic (CRO) of Croatia react. REUTERS/Shannon Stapleton FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.   - RTSMQPN
REUTERS

Takve scene u Bundesligi nisu neuobičajene, imao ih je dosad i Vuković, imao ih je i Ninčević, Duvnjak… Rukomet je to što jest, no sva ta snaga se ne smije tako manifestirati, makar za ozljedu šansa uvijek postoji. Bit će to zanimljiv Super Globe za HR rukomet, jer imat ćemo Vukovića, Gojuna i Kozinu u Berlinu, Ivića i Štrleka u Kielcu, Stepančića u PSG-u, Matića u Al Saddu.

Polufinala po skupinama govore da će se u velikom polufinalu vrlo vjerojatno naći Kielce i PSG, te Fuchse i Al Sadd, ne iznenadi li Berličane domaća Lekhwiya što nije nemoguće jer se radi o vrlo jakom sastavu koji je prvak Azije i u kojem igraju odlični Egipćani El Ahmar, Ramadan, Issa Eslam, pa katarski reprezentativac Francuz Roine, Tunižanin Meganem. Treba računati i na Al Sadd za koji brani Darko Stanić, a za koji igraju ljevak Tunižanin Bannour, te naš Matić bivši igrač Zagreba.

Taubate je prvak Amerike i Brazila, a Esperanze Tunisa i Afrike. Jedino Sydney u tom društvu šanse nema. Turnir se igra od ponedjeljka ujutro, a završava u petak.

---------------------------------------------------------------------------------

SKUPINA 1, polufinale: Kielce – Taubate, PSG – Esperanze.
SKUPINA 2, polufinale: Fuchse – Lekhwiya, Al Sadd – Sydney.

Linker
19. travanj 2024 20:39