MOHAMED ABD EL GHANY
STRUČNI KOMENTAR

Dobili smo malu opomenu, ali najveća dobit je on. To je igrač koji može dostići dimenziju Pere Metličića!

Jedan od naših legendarnih rukometnih djelatnika secirao je igru Kauboja protiv Bahreina.
Piše: Vatromir SrhojObjavljeno: 22. siječanj 2021. 18:16

Komentar Prof.dr.sc Vatromira Srhoja za Jutarnji list:

Pobijedili smo taj Bahrein, koji objektivno baš i nije momčad, koja nam se mogla suprotstaviti. Na ovom prvenstvu, to svakako želim istaknuti, od početka imamo vrlo dobar raspored. Radi se o tome da u onoj i ovoj grupi imamo samo jednu europsku momčad za protivnika - Dansku, a sve ove preostale Japan, Angola, Katar, sada Bahrein, onda dolazi Argentina ipak nisu takve snage da bi morali strepiti. Svakako mora se u utakmice ulaziti seriozno, na to nas je upozorio susret s Japanom.

Što se tiče ove utakmice, pobjeda nije dolazila u pitanje. U jednom trenutku u drugom poluvremenu dva puta su se kod vodstva od plus pet (21-16, pa 22-17) nalazili u mogućnosti da nam smanje prednost na četiri razlike, što se na sreću nije dogodilo. Ne, ne mislim i da bi i da su došli do četiri razlike, da je naša pobjeda dolazila u pitanje.

Po mojem mišljenju ovo je bila prava prilika za podizanje forme, u prvom redu za jačanje obrane, ali i za plodnije protunapade. Tako je i bilo od početka, postavili smo se energično, ozbiljno, homogeno, naša obrana 6-0 djelovala je besprijekorno, tako da smo zaustavili napade Bahreina. I ne samo zaustavili, nego ih doslovno blokirali, tako da su se i oni sami zabrinuli, teško im je bilo naći prostor za šut, natjeravali smo ih na greške. A i kad su šutirali na našim vratima je bio briljantni Šego. Rezultat, naravno 7:1 premda smo mogli imati čak i veću razliku.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Ne bi trebalo pretjerivati, bez obzira koliku prednost imamo, moramo ostati beskompromisni. Lako je zaključiti, to nije problem otkriti, kako je razlika u kvaliteti ipak velika, ali pod uvjetom da do kraja igramo ozbiljno. Međutim, naš izbornik Červar odlučio je mijenjati, u prvom redu je nastojao osigurati predah za Duvnjaka, ali i dati i nekima s klupe da osjete igru, da se iskažu.

Do vodstva od 7:1, i dalje kad smo imali sedam razlike, postizali smo u pravilu lake golove. Međutim u završnici prvog dijela imali smo problem realizacije naših vanjskih šutera. Njihov vratar Mohamed Hussein je izveo nekoliko obrana, to nam je na neki način trebala biti prava opomena i to u smislu da se, kad ne prođe kontra, onda moramo tražiti, kreirati pravo rješenje u napadu.

Objektivno, Bahrein je za klasu slabija reprezentacija od naše, jednako tako je njihov Balić, taj Husain Al Sayyad pokazao da je on viša razine od svojih suigrača. On ne samo da je u prvom poluvremenu polučio četiri od osam bahreinskih golova nego je imao i pravih dodavanja.

Drugo poluvrijeme je bio preslika onog prvog. U završnici su se Bahreinci izgubili, da kažem raspali, dozvolili su nam baš lake golove i visoku pobjedu. Moramo biti zadovoljni, posebno s aspekta da je izbornik Červar bio u prilici uposliti više igrača, neke odmoriti. Uz vratara Šegu, raduje igra Marina Marića, ali držim da je najveća dobit pojava Ive Martinovića, tako da smo napokon, poslije duže vremena, dobili igrača koji može dostići dimenziju Pere Metličića.

Linker
28. rujan 2024 22:51